Børne- og Undervisningsudvalget diskuterer skoledagens længde i et åbent samråd kl. 9.30. Folkeskolen.dk tweeter fra mødet.

Samråd om lange skoledage aflyst

Opdateret kl. 9:45: Undervisningsminister Ellen Trane Nørby nåede ikke frem til starten på dagens åbne samråd i Folketingets undervisningsudvalg i dag, så samrådet er aflyst. Skoledagene er for lange, og der er for meget ukvalificeret tid i folkeskolen, mener Konservatives Mai Mercado. Hun kalder dagens åbne samråd i undervisningsudvalget et skæbnemøde og spår, at flere partier kan ende med at forlade forligskredsen. Følg med live på denne artikel fra kl. 9.30.

Publiceret

samrådsspørgsmål

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opdatering 10.15: Det er anden gang i september, et åbent samråd med skoledagens længde som emne er blevet aflyst - dog første gang det først aflyses, efter samrådet burde være gået i gang. 

"Det har jeg aldrig oplevet før", lød det fra Mai Mercado (K) til folkeskolen.dk efter aflysningen. 

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er udskudt - jeg ville gerne have diskuteret det nu. Men det er vigtigt, at det er udskudt og ikke aflyst helt". 

Hun forventer, den nye samrådsdato bliver efter skolernes efterårsferie i uge 42.

Opdatering 15.45: Undervisningsministeriet oplyser, at det forud for dagens samråd var aftalt med Børne- og Undervisningsudvalget, at der var risiko for, at samrådet kunne blive aflyst på grund af ministerens møde i Økonomiudvalget. 

Konservative: Folkeskoleforliget hænger i en tynd tråd

 

Folkeskolen.dk tweeter live fra samrådet: