0   229

Maliks lærer: 
»Dejligt at høre«

Svend-Aage Mortensen kan tydeligt huske Malik. Han er glad for den uventede gestus fra sin tidligere elev.

Malik Siddique og Svend-Aage Mortensen har ikke set hinanden siden 2003, hvor Malik blev færdig med folkeskolen, men ligesom Malik husker Svend-Aage, gælder det også den anden vej rundt.

»Ork ja. Jeg husker ham under navnet Gohar«, siger han. Gohar er Maliks mellemnavn.

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er jo dejligt at høre, at det hjælper, det man rendte og forsøgte at lære dem«, siger Svend-Aage, som er glad for, men også overrasket over, at lige netop Malik kommer med flotte ord om hans tid som lærer.

»Han gik jo i en vanskelig klasse, og han var også meget på tværs dengang. Derfor er det også overraskende, men selvfølgelig rigtig dejligt at høre, hvis Malik har kunnet bruge min måde at være lærer på til noget. Det er jo de mærkeligste ting, man husker fra sin egen skoletid, og nok også derfor, at jeg som lærer og han som elev tænker forskelligt tilbage på, hvad der virkede og ikke virkede dengang«, siger Svend-Aage Mortensen.

Storebror var forbillede

Der var dog håb for Malik, husker han.

»Hans storebror Sikander var en god dreng, som senere sad i Borgerrepræsentationen i København for Socialdemokraterne - jeg håbede, han kunne have en god indflydelse på Gohar, og det lyder det også til, han havde«, siger han.

Den nu 70-årige Svend-Aage Mortensen fortæller, at det ikke altid var lige nemt at være lærer på Indre Nørrebro. Alligevel var han der i 21 år, før han i 2006 trak sig tilbage.

»Man skulle sætte sig igennem over for dem, men sådan var det jo bare. Jeg synes, det var en dejlig tid. Jeg havde nogle gode kolleger og var egentlig privilegeret og nogenlunde god til børnene«.

I dag kommer Svend-Aage Mortensen stadig til Blågård Skoles årlige julefrokost.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet