Afskedigelse
0   1685

Alex Arendtsen: Ytringsfriheden er klemt i Odense

Alex Ahrendtsen, der er Dansk Folkepartis undervisningsordfører og byrådsmedlem i Odense, kritiserer rådmand og ledelse for slaphed efter sagen, hvor Erik Schmidt fik en advarsel for "negative holdninger".

Folketingsmedlem Alex Ahrendtsen har fint kendskab til Erik Schmidt, der har fået en advarsel blandt andet begrundet med negative holdninger.

"Jeg kender Erik, han er altid en fornøjelse at læse og debattere med, selvom  vi ikke altid er enige", siger Alex Ahrendtsen, der kalder hele sagen underlig.

Artiklen fortsætter under banneret

"Manden har ret til at sige, hvad han vil. Og jeg forstår ikke, hvad en advarsel skal til for, efter han har sagt op", siger Alex Ahrendtsen. Han understreger, at man skal optræde loyalt. Hvis det ikke har været tilfældet, er det op til lederen at tale den ansatte tilrette.

Slap håndtering
Ifølge Alex Ahrendtsen er det slapt, at skoleleder Mohammed Bibi vælger ikke at udtale sig om sagen, ligesom han mener, at rådmand Susanne Crawley Larsen burde gå mere markant ind i sagen.

"Det er meget enkelt - rådmanden har ansvaret for det her. Det er for slapt af hende, at hun ikke er mere klar i mælet. Hun har ansvaret for folkeskolen i Odense. Derfor skal hun gå ind i den sag og tage en snak med skolelederen og finde ud af, hvad der er sket", siger Alex Ahrendtsen.

Han fortæller, at der de sidste par år har været flere tilfælde, hvor de ansattes ytringsfrihed har været klemt. "Der har tidligere været ytringsfrihedssager blandt offentligt ansatte i Odense Kommune. Især indenfor skoleområdet, så rådmanden må tage sig sammen. Det er derfor hun er blevet rådmand", siger Alex Ahrendtsen til folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ