Hvis man rigtig skal have gang i noget, så må man presse på andre steder end bare at henvende sig til sin leder, mener Ole Teglgaard. Klik på totallet for at se hans annonce

Lærer i annonce: Søger job, hvor jeg kan hente børn

Den nye arbejdstidslov forhindrer Ole Teglgaard i at hente sine børn fra daginstitutionen alle ugens dage. Derfor har han indrykket en noget atypisk jobannonce i Herning Folkeblad for at råbe offentligheden op og gøre opmærksom på problemet.

Publiceret
Ole Teglgaards "jobannonce"

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærer søger nye udfordringer med normaliseret arbejdstid, således at jeg stadig har mulighed for selv at hente børn i kommunale institutioner", indleder Ole Teglgaard sin 'jobannonce' - i gåseøjne fordi annoncen mere er ment som et politisk opråb end som en reel målrettet ansøgning.

"Jeg har valgt at indrykke annoncen for at sige, at det er for groft den her gang. Politikerne har trukket en overenskomst ned over hovedet på os lærere, og den gør, at jeg ikke længere kan hente mine børn. Prøv lige at tænke på, hvor mange der sidder rundt omkring på skolerne og bliver ramt af samme problematik. Her tænker jeg især på aleneforældre og lærerpar", siger 10.- klasselæreren fra Skolen på Sønderager i Herning.

Fremover skal Ole Teglgaard arbejde til klokken 17 om onsdagen, og det hænger ikke sammen med at skulle hente sine fire børn i Ikast.

"Det er jo simpelthen umuligt", siger han.

"Der vægter jeg mine børn højere end arbejdet". 

"'Normaliseret arbejdstid', som jeg skriver i annoncen, betyder ud fra min betragtning, at jeg skal være på min arbejdsplads, men stadig har mulighed for at hente mine børn", siger han.

Om årsagen til at udtale sin kritik på den noget utraditionelle måde, siger Ole Teglgaard:

"Hvis man rigtig skal have gang i noget, så må man presse på andre steder end bare at henvende sig til sin leder. Det er for at få det ud til offentligheden".

"De giver med den ene hånd og tager med den anden"

Ole Teglgaard understreger, at han ikke blot er i gang med et politisk statement. Han vil gøre alvor af at søge job uden for lærerfaget, hvis der ikke bliver lavet bedre rammer for lærerne, end dem, der er vedtaget.

"Det ender med, at jeg skal have et andet job, med mindre der bliver lavet om på den her aftale. Det er ramme alvor, at jeg vil søge nyt job. Der er nok ikke nogen, der bider på den her annonce, men jeg har et bredt netværk og skal nok finde noget andet", siger han.

Værre for 10. klasselærere

Fra og med det nye skoleår er det slut med et særligt løntillæg for lærerne i Herning. Fremover vil lærerne få det undervisningstillæg, som står i overenskomsten og dermed få forskellig løn afhængig af antal undervisningstimer, fortæller Ole Teglgaard. Det skaber en skævvridning lærerne imellem, da 10.-klasselærerne på grund af afgangsprøver og brobygningsforløb umuligt kan nå at undervise så meget, at de kan oprette det nuværende lønniveau, siger han. 

Dermed kan Ole Teglgaard og andre 10.-klasselærere oven i det, som han betegner som "rigid arbejdstid" også forvente en lønnedgang.