Debat
0   818

Spændende nordisk konference om sprogudvikling nu på dansk jord

I starten af marts måned afholdes den årlige konference om sprogudvilkingsmodellen Karlstadmodellen på dansk jord. Konferencen indeholder oplæg om inklusion, netværkssamarbejde og sprogtræning i børnehøjde. Oplæggene afholdes dels af professor Iréne Johansson og dels af familier og fagpersoner, der benytter modellen.

Hvert år samles fagpersoner og familier til en årlig konference om Karlstadmodellen, og i år afholdes konferencen d. 3. og 4. marts i auditoriet på Roskilde Rådhus. Årets konference er blevet til i et samarbejde mellem IAKM (International Association for the Karlstad Model), IAKM-DK og  Roskilde Børn og Unge Inklusionscenter, og netop inklusion vil være et af temaerne på konferencen. Derudover vil der være oplæg om netsværkssamarbejde og den empowerment samt synergi, man oplever når et netværk fungerer optimalt samt oplæg omkring hvordan man i Karlstadmodllen arbejder med børns sproglige udvikling og især hvordan den tilpasses det enkelte barn.

Karlstadmodellen er en svensk sprogtræningsmodel udviklet af Iréne Johansson tilbage i 70´erne. Karlstadmodellen har som hovedformål at arbejde for alle menneskers ret til at lære, udvikle og anvende sprog, uanset diagnose, alder og forudsætninger. Visionen er at fremme et godt liv for den enkelte med respekt, delagtighed og ligeværd. Og netop derfor kan alle børn inkluderes i Karlstadmodellen, som er meget anvendelig i forbindelse med inklusion af børn med særlige læringsbehov og udsatte børn i dagtilbud og skoler.

Udover konferencen har man også mulighed for at tilmelde sig en kursusdag onsdag d. 5. marts, hvor der behandles 3 emner:

1. Skriften som mål. Et projekt om forberedende læseindlæring.

Artiklen fortsætter under banneret

2. Hvis jeg kunne tale og blive forstået. Et projekt om taletræning med ganeplader.

3. Sprog og matematik.

Alle oplæg afholdes af Iréne Johansson

Mere information om konference, kursus, priser samt tilmelding kan findes på www.iakm.org

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
697 andre er allerede tilmeldt