Anmeldelse Matematik mellemtrin
0   419

Flot og gennemarbejdet matematiksystem

"Multi 4" er et godt og gennemarbejdet materiale, der taler til brugeren og virker meget inspirerende – hvad angår både indhold og rent visuelt.

Fakta


Titel
Multi 4 grundbog

Forfatter
Peter Mogensen, Birgitte Westfall, Pia Hvilsted Sperling

ISBN
9788702072822

Pris
162

Sider
176

Forlag
Gyldendal


Titel
Multi 4 opgavebog

Forfatter
Peter Mogensen, Birgitte Westfall, Pia Hvilsted Sperling

ISBN
9788702105469

Pris
58

Sider
64

Forlag
Gyldendal


Titel
Multi 4 kopimappe

Forfatter
Peter Mogensen, Birgitte Westfall, Pia Hvilsted Sperling

ISBN
9788702122046

Pris
649

Sider
174

Forlag
Gyldendal


Titel
Multi 4 lærervejledning

Forfatter
Peter Mogensen, Birgitte Westfall, Pia Hvilsted Sperling

ISBN
9788702105452

Pris
574

Sider
200

Forlag
Gyldendal

"Multi 4" er et bogsystem med en grundbog, opgavebog, lærervejledning og en kopimappe. Herudover suppleres med en i-bog, der er en digital udgave af elevbogen med supplerende materialer i form af videoklip, lyd og interaktive opgaver.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er rigtig godt gennemarbejdet, og lærervejledningen og kopimappen supplerer grundbogen og opgavebogen rigtig flot.

Grundbogen er præget af megen tekst og god teori, hvilket virker rigtig godt og skaber en god dynamik. Der lægges på saglig vis op til den matematik, eleverne skal præsenteres for, og her tænker jeg på matematiske begreber, tegninger og udtryksformer. Der veksles mellem teori, aktiviteter og et væld af opgaver. Endvidere veksles mellem brug af computer, blandt andet Excel, og gængse arbejdsredskaber som passer, vinkelmåler og lineal. Dette giver god ræson, idet ikke alt i matematikundervisningen kan støttes og afløses af vidunderværktøjet it og computer. I forbindelse hermed formår "Multi 4" at benytte de relevante computerprogrammer, når det giver mening.

Et rigtig godt element i materialet er evalueringssiderne og træningssiderne, der samler op på det lærte i stigende sværhedsgrad. Evalueringen er overordentlig vigtig og skal hænge godt sammen med det tillærte – den røde tråd er her essentiel, og sådan en har materialet. De mange opgaver og den fyldige teori lægger også op til, at læreren har rig mulighed for at differentiere og tilrettelæge en undervisning, der tilgodeser såvel gode som mindre gode elever.

Grafikken er, gennem hele bogen, meget strømlinet, og dette skaber en god fornemmelse rent visuelt. Ligeledes supplerer grafik og tegninger i grund- og opgavebog indholdet på rigtig fornuftig vis. Som underviser og elev drages man til læring, og lysten forsvinder ikke på grund af for kedelig teori og dårlig grafik, som man ser i alt for mange andre bogsystemer. Jeg er virkelig positivt stemt for "Multi 4" og finder det overordentligt brugbart. Materialet virker godt og gennemtænkt og er meget inspirerende. Jeg kan kun give det mine bedste anbefalinger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.032 andre er allerede tilmeldt