Forskning Tablets/iPads
3   605

iPads hjælper inklusion – dog problematisk på specialskoler

To forskere fra Aalborg Universitet har set nærmere på, hvilke udfordringer og muligheder iPads giver i undervisningen.

For specialskoleeleverne var iPad'en ikke en stor hjælp:

»Lærerne i specialundervisningen har svært ved at inddrage iPad'en i deres undervisning. Det opleves, at de mister kontrol med undervisningen, når eleverne arbejder individuelt på deres iPads. Eleverne i specialundervisningen har ofte store koncentrationsvanskeligheder, hvilket resulterer i, at de hurtigt mister fokus og begynder at bruge iPad'ens andre funktioner, hvilket afføder uro og kaos i klasseværelset«, skriver Stine Bøgh og Lars Westh, der står bag undersøgelsen. De så andre resultater for inkluderede elever på normalområdet:

»Undersøgelsen afdækker derimod gode resultater ved at udstyre specialelever med iPads i en inkluderende normalundervisning. De medvirkende lærere mener, at det rykker eleverne i forhold til deres udvikling på forskellige områder«, forklarer forskerne og uddyber:

Artiklen fortsætter under banneret

»iPad'en virker på en gang inkluderende og differentierende, og der synes at opstå en række forbindelser mellem specialeleven og normalkonteksten, som afstedkommes af ­iPad'ens funktioner«.

Ekstra: Hent artikel af Stine Bøgh og Lars Westh via linket til højre

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.462 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt