Anmeldelse

På besøg i en kirke / Skolen - da oldemor var barn / Fra træ til bog / Solsorten / Odderen / Dræbersneglen / Køer og mælk / Speedway / Tema-let

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Tema-let" er en ny serie af letlæste bøger - otte i alt. En kopimappe med opgaver medfølger, så disse kan bruges i forbindelse med kurser i faglig læsning. Emnerne spænder vidt, men fælles for bøgerne er, at de er fyldt med faktuel viden på trods af det lave sproglige niveau. Bøgerne har alle en indholdsfortegnelse, et register og masser af flotte billeder. Desuden er der små faktabokse, hvor svære ord forklares.

Fakta:

Titel: På besøg i en kirke / Skolen - da oldemor var barn / Fra træ til bog

Forfatter: Birthe Kot

Pris: 111,25 kroner

Sider: 19 sider

Serie: Tema-let

Type: Bog

Forlag: Forlaget Gullhoj, telefon 5931 6166

Titel: Solsorten / Odderen / Dræbersneglen

Forfatter: Steen Agger

Pris: 111,25 kroner

Sider: 19 sider

Serie: Tema-let

Type: Bog

Forlag: Forlaget Gullhoj, telefon 5931 6166

Titel: Køer og mælk / Speedway

Forfatter: Ole Svarre

Pris: 111,25 kroner

Sider: 19 sider

Serie: Tema-let

Type: Bog

Forlag: Forlaget Gullhoj, telefon 5931 6166

Titel: Tema-let

Forfatter: Steen Agger, Ole Svarre, Birthe Kot

Pris: 185 kroner

Serie: Tema-let

Type: Diverse

Forlag: Forlaget Gullhoj, telefon 5931 6166

Opgaverne til bøgerne består af kopiark, to til hver bog. Det ene ark er en helt traditionel afkrydsningsopgave med ja/nej-afkrydsninger. Det andet ark giver mulighed for individuelle vurderinger og repeterer fagudtryk som titel, indhold, register og afsnit, dog uden meget spræl - det er "Læs og Forstå" i nyere layout, men det er der som sådan heller ikke noget galt med.

Alle bøgerne blev læst med interesse af undertegnede, og jeg har da lært nyt om både dræbersnegle, speedway og papirfremstilling for blot at nævne nogle eksempler. Der er for mig ingen tvivl om, at det er sjovere at læse om noget ægte og relevant end om "Søren så en so i en sø". Jeg er sikker på, at de fleste elever i 3.-4. klasse kan finde interesse i én eller flere af bøgerne. Læsning er jo ikke kun en opgave for dansklæreren, og med disse bøger kan man sagtens "snige" læsning ind i andre fag.

Der findes allerede mange små fagbøger. Disse er et godt supplement på grund af de lidt "skæve" emner. De giver interessant information på et letlæseligt niveau uden at tale ned til læseren.