Anmeldelse Musik
0   274

Sigurd og symfoniorkestret

Sigurd og symfoniorkestret

Fakta


Titel
Sigurd og symfoniorkestret


Den store musikbog 1, grundbog: 320 kroner Spillebog til skolen 1: 160 kroner Idebogen 1: 220 kroner Idebogen 1, cd: 280 kroner

Type
Diverse

Forlag
Dansk Sang

Sigurd Barrett er kendt fra sine levende udsendelser om den klassiske musik og om symfoniorkestret. Sammen med dirigenten Nikolaj Hansen og lærerne Annette Gammelgård og Charlotte Simmelkjær har han skabt et gedigent materiale, der viser veje til den klassiske musik. De humoristiske illustrationer af Jeanette Brandt er en vigtig del af udtrykket.

Artiklen fortsætter under banneret

Formålet er at give børn og voksne musikoplevelser, instrumentkendskab og en musikalsk terminologi som afsæt til større oplevelser med den klassiske musik. Og materialet giver mange muligheder for at opfylde det.

Materialet består af Den store musikbog 1, Idebog 1, Spillebog 1, dvd og cd. Barrett og Hansen står for Den store musikbog, som kan bruges til både undervisning og sofalæsning, eventuelt sammen med dvd'en og cd'erne. Gennem historier, sange, interview med musikere, farverige og humoristiske tegneserier og illustrationer fortæller bogen om symfoniorkestrets instrumenter og musik. Der er rigtig megen viden at hente.

Idebogen udbygger vidensdelen med information om instrumenter og komponister og serverer mange indgange til arbejdet med materialet. Der er oplæg til samtaler, danse, billedkunst og opgaver på indlagte elevark, forslag til at lave partitur, tekster, musikinstrumenter. Tidstavler og historiske oplysninger giver eleverne mulighed for at tænke musikken ind i en sammenhæng. Idebogen lægger op til tværfaglighed i samarbejde med billedkunst, dansk og historie. Den medfølgende cd indeholder musikeksempler til arbejdet med bogen.

Endelig er der i Spillebogen sammenspilssatser til Den store musikbogs sange. De kan spilles på xylofoner, ukulele, klaver, bas og perkussion.

Materialets målgruppe er i skolesammenhæng 1. til 4. klasse. Som nævnt er der megen viden, og som forfatterne skriver i forordet, skal materialet tages i bidder over flere perioder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
634 andre er allerede tilmeldt