Anmeldelse

Sigurd og symfoniorkestret

Sigurd og symfoniorkestret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sigurd Barrett er kendt fra sine levende udsendelser om den klassiske musik og om symfoniorkestret. Sammen med dirigenten Nikolaj Hansen og lærerne Annette Gammelgård og Charlotte Simmelkjær har han skabt et gedigent materiale, der viser veje til den klassiske musik. De humoristiske illustrationer af Jeanette Brandt er en vigtig del af udtrykket.

Fakta:

Titel: Sigurd og symfoniorkestret

Type: Diverse

Forlag: Dansk Sang

Formålet er at give børn og voksne musikoplevelser, instrumentkendskab og en musikalsk terminologi som afsæt til større oplevelser med den klassiske musik. Og materialet giver mange muligheder for at opfylde det.

Materialet består af Den store musikbog 1, Idebog 1, Spillebog 1, dvd og cd. Barrett og Hansen står for Den store musikbog, som kan bruges til både undervisning og sofalæsning, eventuelt sammen med dvd'en og cd'erne. Gennem historier, sange, interview med musikere, farverige og humoristiske tegneserier og illustrationer fortæller bogen om symfoniorkestrets instrumenter og musik. Der er rigtig megen viden at hente.

Idebogen udbygger vidensdelen med information om instrumenter og komponister og serverer mange indgange til arbejdet med materialet. Der er oplæg til samtaler, danse, billedkunst og opgaver på indlagte elevark, forslag til at lave partitur, tekster, musikinstrumenter. Tidstavler og historiske oplysninger giver eleverne mulighed for at tænke musikken ind i en sammenhæng. Idebogen lægger op til tværfaglighed i samarbejde med billedkunst, dansk og historie. Den medfølgende cd indeholder musikeksempler til arbejdet med bogen.

Endelig er der i Spillebogen sammenspilssatser til Den store musikbogs sange. De kan spilles på xylofoner, ukulele, klaver, bas og perkussion.

Materialets målgruppe er i skolesammenhæng 1. til 4. klasse. Som nævnt er der megen viden, og som forfatterne skriver i forordet, skal materialet tages i bidder over flere perioder.

Powered by Labrador CMS