Uddannelsesmesse for unge med særlige behov

Hele 23 udstillere giver deres bud på indholdet af den nye treårige ungdomsuddannelse, når messen "Ud i fremtiden" i morgen præsenterer et bredt udsnit af muligheder, der findes for unge, som ikke umiddelbart kan gøre brug af ordinære uddannelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Messen er en oplagt mulighed for elever, forældre og alle, der arbejder med unge med særlige behov, for at få kendskab til de etablerede tilbud og til at træffe aftaler om yderligere vejledning eller besøg. Det er også muligt at få en snak med unge på de forskellige stande", siger uddannelseskonsulent Benny Rosenquist fra UU Vestsjælland.

Mange af udstillerne præsenterer tilbud, der helt eller delvist kan indgå i den nye treårige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Blandt disse udstillere er Center for Specialundervisning i Roskilde, Slagelse og Holbæk, Høng Erhvervsskole, Synscenter Refsnæs og Center for autisme i Ballerup.

Gæsterne kan også møde efterskoler med særligt tilrettelagte forløb, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, folkehøjskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler, værkstedsskoler, og bosteder. På andre stande tager repræsentanter for forskellige handicaporganisationer og fritidstilbud imod.

"Messen bemandes af fagpersoner og elever fra de inviterede skoler, så de unge og deres forældre kan få et realistisk indtryk af de enkelte tilbud", siger Benny Rosenguist.

Den handicapvenlige specialskole Ådalskolen i Ringsted lægger hus til messen, som ventes at tiltrække op mod 800 gæster.

"Vi holdt en lignende messe sidste år med 500 deltagere, men denne gang har vi valgt at holde den på en skole i et plan, så den er tilgængelig for alle. Dertil kommer, at mange skoler har gjort lørdag til en undervisningsdag for at besøge messen med deres elever", fortæller Benny Rosenquist.

Messen munder ud i et uddannelseskatalog målrettet unge med behov for særlig vejledning. Uddannelseskataloget tænkes som et væsentligt redskab for vejledere, sagsbehandlere og andre fagpersoner i det vanskelige arbejde med at finde de rette uddannelsesmuligheder for den enkelte unge.

Messen arrangeres af UU-Nordvestsjælland, UU Vestsjælland, UUV Køge Bugt og UU-Roskilde i samarbejde med Landsforeningen Ligeværd. Den er åben fra klokken 10 til 15.

Læs mere