Anders Bondo i spidsen for de kommunale ok-forhandlinger

Lærernes formand Anders Bondo Christensen var den person, de kommunalt ansattes forbund i aften kunne enes om som den, der skal stå i spidsen for de kommende overenskomstforhandlinger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter nogle dage, hvor samarbejdet mellem organisationerne har knirket gevaldigt, erklærede Anders Bondo sig ved aftenens konstitueringsmøde villig til at påtage sig formandsposten i forhandlingsfællesskabet KTO, hvis han havde bestyrelsens opbakning:

"Så nu skal vi glemme den sidste halve uge og i gang med at forhandle overenskomst i starten af oktober", siger Anders Bondo.

Får det nogen betydning for lærerne, at du nu står i spidsen for de samlede forhandlinger?

"Jeg tror i hvert fald, det har stor betydning for lærerne, at der findes et KTO-fællesskab - det tror jeg, vi kan være rigtig godt tjent med. Alternativet er kaotiske tilstande, hvor grupperne kan spilles ud mod hinanden".

Anders Bondo Christensen er ikke blot formand for Danmarks Lærerforening, men også for Lærernes Centralorganisation, for de kommunalt ansatte FTF'ere i FTF-K og nu altså også for de kommunalt ansattes fælles organisation KTO.

Kan én person overhovedet overkomme alt det?

"Det er jo de samme ting, der diskuteres og de samme krav, man arbejder med alle stederne, og jeg har jo siddet med i KTO som næstformand hele tiden".

"Det er klart, at jeg får et ekstra ansvar for at koordinere, og det kræver en fælles vilje til at finde løsninger for alle organisationer, og det er jo det, jeg har rost Dennis Kristensen så meget for. Han formåede netop ved sidste overenskomst at have fokus på samtlige organisationer, og det bliver så nu min opgave at holde fast i de tråde".

Anders Bondo har været fungerende formand for KTO siden i torsdags, hvor Dennis Kristensen, FOA, forlod posten. Det skete efter en strid om, hvorvidt ekstra lønmidler til de offentligt ansatte kan øremærkes til enkelte grupper.

Anders Bondo har i øvrigt meddelt DLF's hovedstyrelse, at han ikke skal have ekstra honorar for den nye formandspost.

Læs mere