0   121

DLF får opmand

Medlemmer af DLF kan få afprøvet klagesager hos uvildig opmand

Medlemmerne af Danmarks Lærerforening har fra 1. september fået mulighed for at få afprøvet klager over afgørelser og sagsbehandling for en uafhængig instans. DLF har udpeget professor i forvaltningsret, Carsten Michael Henrichsen, som foreningens opmand.

»Min funktion skal betragtes som en slags sidste skud i bøssen - en sidste klageinstans - inden for Danmarks Lærerforenings eget regi, når der er opstået tvivl om, hvorvidt de afgørelser, som foreningen har truffet, nu også er strikt juridisk korrekte«, siger Carsten Henrichsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Opmandsinstitutionen skal sikre, at DLF's medlemmer får rigtige og ensartede afgørelser i sagsbehandlingen, så de har større sikkerhed for, at afgørelserne er korrekte.

Medlemmer kan klage over personsager. Det vil sige sager, der vedrører medlemmet direkte. Derimod kan opmanden ikke behandle klager over politiske afgørelser truffet af hovedforeningen eller lokale kredse.

»Tidligere blev klager sendt videre til den centrale del af Danmarks Lærerforening, men foreningen har vurderet, at siden rådgivningen og vejledningen foregår inden for foreningens eget regi, så er der nok i sidste ende behov for, at en uafhængig person kan se efter, om sagsbehandlingen er, som den skal være«, siger den nye opmand.

Glæder sig til opgaven

Carsten Henrichsen ser frem til opgaven som opmand og føler, at han er den rette person på posten.

»Det er godt for os teoretisk arbejdende universitetsjurister at have nogle konkrete sager mellem hænderne. Det kan kun være for det gode. Som universitetsperson har jeg ikke synderlig meget erfaring med praktisk sagsbehandling. Men jeg har en funktion på Københavns Universitet, hvor jeg er formand for et klageudvalg, som behandler sager om god videnskabelig praksis«, fortæller Carsten Henrichsen.

Ved hver enkelt afgørelse, som Danmarks Lærerforening træffer, skal der være en vejledning om en klagemulighed.

Carsten Michael Henrichsen er 61 år og har været ansat som professor på Københavns Universitet siden 2001.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet