Anmeldelse

Store lyvedag / Dronningens brunkager

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Oplæsning er en væsentlig aktivitet i indskolingen. Her er de to første eventyrhæfter ud af seks planlagte. De er beregnet til oplæsning og "medlæsning", idet enkelte sætninger gentages igennem fortællingerne. Disse "omkvæd" kan eleverne så "læse" i kor sammen med oplæseren.

Temaet er eventyr, og scenen er sat på et kongeslot. I "Store lyvedag" lover kongen, at den, der kan få ham til at sige "Det passer ikke!", må være konge for en dag. I "Dronningens brunkager" bager dronningen op til jul. Kagerne gemmes i brunkageværelset, som alle slottets beboere lister hen til i løbet af natten.

Eventyrene er fortalt i nutid med megen direkte tale. De er begge dramatiseret, og rollehæfterne på fire og fem A4-sider kan gratis printes ud fra forlagets hjemmeside. Ni roller er der i hvert af de aktuelle dramaer. På hjemmesiden findes også en beskrivelse af personerne med forslag til rekvisitter samt opskriften på brunkager. Tilsammen fem A4-sider.

I en trykt vejledning fortælles om, hvordan der kan arbejdes med oplæsning og dramatisering i forbindelse med dette temamateriale.

Illustrationerne er festlige og fylder tre fjerdedele af siderne i eventyrhæfterne. Fortællingerne er enkle og muntre. Rollehæfterne er lette at gå til med replikker og sceneanvisninger.

Disse materialer er meget velegnede til indskolingen og vil være oplagte i forbindelse med et emne om eventyr.