Haarder: Elevplaner kan erstatte møder med forældre

Undervisningsminister Bertel Haarder mener, at de skriftlige elevplaner på længere sigt vil kunne erstatte forældre-samtaler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"På længere sigt vil det spare mødetid. Så skal man ikke sidde og snakke så meget, så har man det i stedet på skrift".

Sådan sagde Undervisningsminister Bertel Haarder i TV2-Nyhederne i går aftes, da han blev spurgt om de skriftlige elevplaner, der blev vedtaget ved folkeskoleforliget, kan erstatte møder med forældrene.

Formand for Skole og Samfund Thomas Damkjær Petersen tror ikke umiddelbart, at noget på skrift kan erstatte menneskeligt samvær og dialog, men mener, at det måske kan være tilfældet for nogle forældre, mens andre forældre måske får brug for mere direkte dialog med lærerne.

"Nogle skole-hjem-samtaler kan måske blive anderledes. Måske foregå i grupper eller måske kun være en gang om året suppleret med elevplanerne. Det må være noget, man afgør lokalt. Det er ikke sikkert, at alle hjem har brug for den samme medicin. På sigt forestiller jeg mig, at forældresamarbejdet bliver mere differentieret og ikke er en standardvare, som det er på mange skoler i dag, hvor man har to forældremøder og to skole-hjem-samtaler", siger Thomas Damkjær Petersen.

Bekendtgørelsen om elevplaner er netop sendt til høring (se link til højre). I bekendtgørelsen stilles der krav om planer for alle fag. I elevplanerne skal indgå elevens resultater i de ti nye obligatoriske test og fremadrettede aftaler om, hvordan eleven kan støttes bedre. Kravet om elevplaner sgælder fra det kommende skoleår.