Kristendomskundskab, Dansk

Undervisningshåndbog til Menneskesønnen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af John Rydahl

72 sider, 200 kroner

Det Danske Bibelselskab

Peter Madsens tegneserie 'Menneskesønnen' er nu kommet i niende oplag. Den har også fundet vej til skolens undervisning, derfor er det relevant, at forlaget udsender en lærervejledning til fortællingen.

Den foreliggende lærervejledning er meget omfattende og ordrig. Grundigt gøres rede for fortællingens didaktik, hvor fortællingens mulighed vises ud fra forskellige vinkler. Fortællingen kan også føre til både terapi og ny etisk vurdering med handlingskonsekvenser, begge dele skal læreren være yderst opmærksom på.

Derefter gives oplæg til arbejde med 'Menneskesønnen' i sin helhed og ud fra en stribe fordybelsestemaer. Der gives her kompetente, faglige gennemgange som baggrund for relevante og realiserbare ideer til undervisningen. Sidst i bogen findes kopisider med elevopgaver, som relaterer sig direkte til fordybelsestemaerne. Der gives blandt andet ideer til arbejde med billedteknikker, jesusfiguren, symboler, lignelser og undere. Vejledningen lægger op til, at tegneserien læses i et samarbejde mellem især dansk- og kristendomsfaget.

Det kan betale sig at læse den ordrige vejledning, hvor der gives mange gode ideer til en spændende og relevant undervisning i de ældste klasser.

Peter Green Sørensen