Anmeldelse Natur/teknologi
0   21

En stor historie fortalt med humor

Spækket med sjove indfald i både det sproglige og det illustrationsmæssige, men hele tiden med en stor faglighed.

Fra abe til sapiens

Fakta


Titel
Fra abe til sapiens

Forfatter
Bengt-Erik Engholm

Illustrator
Jonna Björnstjerna

Pris
380

Sider
168

Forlag
ABC Forlag

Mennesket stammer fra en abeart, der levede i det sydlige Afrika for mellem fire og to millioner år siden. Til forskel fra dyrene lærte mennesket at tale og lytte, og det skulle efter sigende have været det, der har bragt menneskeheden så langt i udviklingen. Det er det, denne herlige og festlige bog sætter fokus på, og forfatteren lader bogen munde ud i en forhåbning om, at menneskets evne til samarbejde og problemløsning vil vise sig at være vejen frem for menneskehedens overlevelse. Det giver da håb, men vi skal naturligvis huske at bruge og udvikle disse evner.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis man vil gøre menneskets historie enkel og relativ, så kan man for eksempel antage, at var den som et år, så dukkede det første liv, de mest simple bakterier, op den 17. februar. Den 23. november kom de første hvirvelløse dyr, og 2. december kravlede de første væsener op på land. Dinosaurerne ankom midt i december og blev her en uge, inden de uddøde, mens primaterne så dagens lys 2. juledag, og endelig, 23 minutter før midnat nytårsaften, opstod så homo sapiens. Så kort – og så lang – er menneskets historie. Svimlende!

Det er den historie - menneskets - der bliver fortalt i denne helt fantastiske bog, hvor de humoristiske illustrationer går i fornem dialog med den lette, livlige og informative tekst. Selv om det er store og svimlende materier, der er på dagsordenen, så tror man på de to ophavsmænd m/k og kan kun håbe på, at de får ret med hensyn til menneskets fortsatte evne til at tale og lytte. En herlig udgivelse, der egner sig til alle fra ti år og opefter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.678 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.670 andre er allerede tilmeldt