Karakterer
0   24

Hvis eksamen aflyses: Se hvad det vil betyde for karaktererne

Politikere, eksperter og embedsmænd overvejer i disse dage, om og eventuelt i hvilket omfang sommerens eksaminer skal gennemføres. Sidste år var det 9.-klassernes standpunktskarakterer, der kom på eksamensbeviset. Læs her, hvad det betød for karaktererne.

Professor emeritus Jens Dolin understreger i Politiken i dag, at det at læse til eksamen ikke gør eleverne væsentligt dygtigere, og at standpunktskaraktererne generelt set er mere korrekte end eksamenskarakterer.

"Elevernes 'retssikkerhed' vil ikke være ringere end ved en eksamen. Her kan de endda have en dårlig dag eller trække et uheldigt spørgsmål, nogle vil være hæmmede af stress, og deres censor kan være skrappere end naboskolens", skriver han.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolens redaktion har kigget på sidste års afgangskarakterer baseret på standpunkt sammenlignet med tidligere års prøvekarakterer.

Halvt så mange dumpede i dansk eller matematik

Siden 2015 har det krævet 2 i dansk og matematik at komme ind på en erhvervsuddannelse, og ca. 8 pct. af eleverne har ikke klaret det krav. Men i sommeren 2020 var det kun 4,2 pct.:

12.000 færre 12-taller

Der kom 23 procent færre 12-taller end normalt på eksamensbeviserne. Til gengæld var karakterfordelingen for en gangs skyld på linje med intentionen bag karakterskalaen - og formentlig mere retvisende for elevernes niveau, mener eksperter:

Højere skriftlige karakterer, lavere mundtlige

Karakterniveauet i skriftlig dansk og matematik blev højere end de foregående år, mens de mundtlige karakterer blev lavere:

Engelsk toppede

År efter år har mundtlig dansk været den prøve, hvor gennemsnittet blev højest. Men ved den prøvefri sommer 2020 blev dansk overhalet af engelsk:Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ