Skole-hjem-samarbejde
2   11

Første store brugertilfredshedsundersøgelse: Se forældretilfredsheden med din skole

På initiativ fra den tidligere regering er den første brugertilfredshedsundersøgelse af folkeskolen i dag offentliggjort. 74,2 procent af forældrene er tilfredse eller meget tilfredse med undervisningen, men forskellene er store fra skole til skole.

"Resultatet af undersøgelsen er en cadeau til de lærere, pædagoger og skoledere, der hver dag gør en kæmpe indsats for at give børn og unge en god skolegang og en god tid i sfo. Men undersøgelsen viser også, at der er forskel på brugertilfredsheden fra kommune til kommune og fra skole til skole. Vi skal derfor bruge undersøgelsen til at lære af hinanden, så vi i fællesskab - både politikere, ledere, medarbejdere og forældre - kan skabe en endnu bedre folkeskole og sfo", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en kommentar.

170.000 forældre besvarede i løbet af foråret på spørgsmål om deres tilfredshed med deres børns skole og sfo. På en skala fra 1 til 5, hvor 1 er "meget utilfreds" og 5 er "meget tilfreds, giver forældrene både skoler og sfo'er 4,0 i gennemsnit på spørgsmålet om samlet tilfredshed. Tilfredsheden varierer dog mellem de enkelte kommuner og skoler.

På et såkaldt dashboard på sim.dk kan man sammenligne tilfredsheden mellem kommuner eller klikke sig ind på en enkelt skole og sammenligne tilfredsheden blandt forældrene med landstallene på spørgsmål som fx 'Hvor tilfreds er du med lærerenes og pædagogernes arbejde med at udfordre dit barn fagligt?"

Bundsgaard: Den enkelte skole skal sætte ind, hvor der er behov

Artiklen fortsætter under banneret

KL sagde ja til daværende innovationsminister Sophie Løhdes initiativ om landsdækkende brugerundersøgelser i en aftale om at styrke offentlig ledelse sidste år. Formand for KL, borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard siger: 

"Jeg håber, at man lokalt vil bruge undersøgelsens resultater til at fortsætte arbejdet med kvaliteten. Det er vigtigt, at kommunalpolitikerne overordnet bruger afsættet her i kommunens samlede kvalitetsarbejde, samtidig med at man på den enkelte skole ser på sine egne resultater og sætter ind dér, hvor der er behov".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ