Historie
0   1

Mindelunden opgraderer sine undervisningsfaciliteter

Et nyt undervisningslokale er base for Mindelundens nye undervisningstilbud om frihedskæmpere og besættelsen.

I Hellerup nord for København ligger Mindelunden, hvor 106 dræbte modstandsfolk fra Anden Verdenskrig ligger begravet.

Indtil nu har Mindelundens undervisningstilbud været ganske begrænset, men for nylig åbnede stedet sit nye undervisningslokale, som er centrum for et nyt forløb målrettet folkeskolens udskolingsklasser.

Det gratis forløb skal bookes på forhånd og giver eleverne indblik i udvalgte modstandsfolks virke som afsæt til at gå i dybden med udvalgte aspekter af besættelsen.

"Vores tidligere tilbud har ikke passet så godt til skolelever. Rundvisninger passer måske til gymnasieelever, men med folkeskoleelever skal der mere fokus på dialog, øvelser og inddragelse", siger formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden Anna Wagn.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har testet nogle forskellige forløb og gjort os den erfaring, at det både virker at dykke ned i personskæbnerne, men også at man oplever og bruger stedet, så det bliver gjort til en huskeknage. At man har stået ved en mindeplade eller grav over den person, som kilderne handler om".

Nyt undervisningslokale

Som noget nyt har museet fået opført et undervisingslokale, man som lærer og elever kan bruge, mens man er i Mindelunden.

"Forløbet går ud på, at man bevæger sig rundt i området i mindre grupper, men at man både kan modtage instruktion og efterbehandle i undervisningslokalet. Det vigtige er at skabe en vekselvirkning", siger Anna Wagn.

Desuden tilbyder Mindelunden et udeundervisningsforløb for 0.-5. klasse, som lærerne selv kan gennemføre på området.

Her skal der ikke bookes tid, og forløbet kan findes på museets hjemmeside. Det er opstået som et tilbud under coronakrisen.

Ifølge Anna Wagn er det en naturlig udvikling for Mindelunden at gøre mere ud af formidlingen, jo længere Anden Verdenskrig tidsmæssigt kommer på afstand.

"Tidligere har alle vidst, hvad stedet var og stod for. Men jo længere vi kommer væk i tid fra Anden Verdenskrig, jo vigtigere er det at formidle på nye måder. Den udvikling, der skete i forhold til skoletjenester på museer i 70'erne og 80'erne, den er nu ved at ske her", siger Anna Wagn.

Hun understreger, at Mindelunden er meget interesseret i at høre fra lærere, der har feedback og gode ideer til Mindelundens undervisningstilbud på aw@km.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt