Udeskole
0   15

Idékonkurrence sætter fokus på udeskole

Corona-krisen har gjort udeskole mere aktuelt end nogensinde, og nu lanceres ny national idékonkur-rence for 5.- 6. klasses elever om at skabe gode faciliteter til udeundervisning.

Med gratis undervisningsmaterialer specielt med fokus på faget natur/teknologi får landets 5.-6. klasses elever nu muligheden for at sætte fokus på både biodiversitet og grønne uderum i skolegården.

Samtidig kan eleverne deltage i en national idékonkurrence og dyste om at designe det bedste grønne uderum på deres skole, så det bliver mere attraktivt at rykke undervisningen uden for.

Bag projektet står Herlev Kommune, Danske Anlægsgartnere og konsulentfirmaet PlanMiljø, og Villum Fonden har støttet økonomisk.  Idékonkurrencen er en del af et større projekt om skolegårde som udendørs læringsrum - skabt ud fra et ønske om at give danske skoleelever mere lys og luft i hverdagen.

Utilstrækkelige faciliteter

Artiklen fortsætter under banneret

Baggrunden for det konkrete projekt er bl.a., at covid-19-pandemien har gjort det mere aktuelt end nogensinde at arbejde med udeskole - og på mange skoler har der været positive erfaringer med at rykke undervisningen udenfor. Forskning viser også, at udeskole styrker elevernes læring og trivsel, men mange skoler hæmmes af, at de kun har begrænsede eller utilstrækkelige faciliteter til udeskole på skolens område. Hertil kommer, at det kan være resursekrævende at tage eleverne med på tur ud i naturområder for at holde udeskole.

Alle 5.-6. klasse i hele landet kan deltage i konkurrencen, og der er 7.000 kroner til klassekassen til vinderne.

Til idékonkurrencen knytter sig et gratis læringsforløb med tre separate undervisningsmoduler, der giver idéer og øvelser til at undersøge biodiversitet og grønne uderum i skolegården. Materialet er som udgangspunkt lavet med fokus på faget natur/teknologi for folkeskolens 5.-6. klasser- men det rummer også forslag til at udvide med øvelser inden for dansk og matematik, ligesom forløbene kan tilpasses andre klassetrin.

Materiale kan hentes her: www.idekonkurrencen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.643 andre er allerede tilmeldt