Læreruddannelsen
0   19

Lektor får pris for at engagere sine studerende i naturfag

Studieture som fx marin-økologiture er med til at inspirere de studerende i biologi og natur/teknologi på Professionshøjskolen UCN i Aalborg. Blandt andet derfor modtager lektor Steffen Elmose Novo Nordisk Fondens pris til undervisere af lærerstuderende.

Undervisningslektioner bliver kombineret med praktiske øvelser, fordi det giver en anden mulighed for fordybelse, end de lærerstuderende er vant til i hverdagen, og det gør noget ved deres læringsproces, mener Steffen Elmose.

"Når de studerende oplever det mylder af liv, der kan være under vandoverfladen, får mange af dem en aha-oplevelse. Så kan jeg se dem sidde med mikroskop og lup og studere til langt ud på aftenen. Det er det, der sker, når vi får lov til at fordybe os og komme væk fra de vante rammer, hvor vi alle har en dagligdag, vi skal have til at fungere," fortæller han i en pressemeddelelse.

Og det er ikke kun blandt de studerende, han arbejder for at skabe nye erkendelseer. Han har også været redaktør på tidsskriftet Studier i LærerUddannelse og Profession', som han var med til at starte, og nu er han medlem af redaktionskomiteen for tidsskriftet Mona.

"Steffen har mange års erfaring og er meget engageret og entusiastisk i forhold til både det faglige arbejde og til at udvikle fagområdet. Han leverer altid undervisning af høj kvalitet og har en dyb interesse i sit fagområde - både lokalt, regionalt og nationalt", siger uddannelsesleder Michael Bylin Bundgaard om baggrunden for, at netop Steffen Elmose er blevet indstillet til prisen.

Artiklen fortsætter under banneret

Fondens pris til naturfagsundervisere på læreruddannelsen er målrettet dygtige undervisere i fag som natur/teknologi, fysik/kemi, biologi, geografi og matematik. Formålet er at anerkende og synliggøre en særlig indsats med at uddanne og kvalificere landets fremtidige naturfaglige grundskolelærere.

Prisen uddeles årligt og består af 250.000 kroner. De 50.000 kroner er en personlig pris, mens resten går til professionshøjskolen til udvikling af undervisningen og fx køb af eksperimentelt udstyr eller udviklingsprojekter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
355 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt