Natur/teknologi
1   4

Pris til naturfagslærere for at engagere eleverne

Et lærerteam fra Højby Skole nær Sjællands Odde og en lærer fra Sct. Mariæ Skole i Aalborg modtager Novo Nordisk Fondens pris for at fastholde elevers interesse for natur/teknologi fra indskoling til 9. klasse - fra Lego-løsninger til affaldssortering.

En pris til øst og en til vest, uddeles af Novo Nordisk Fonden. Der er 50.000 kroner til læreren/teamet og 200.000 kroner til skolen.

På Højby Skole har lærerne Camilla Lynge, Allan Søndergaard og Katja Nebsager fundet ud af at Lego inspirerer eleverne. De yngste elever bygger med klodserne, mens de ældste elever programmerer robotter og arbejder med Lego-løsninger på reelle problemstillinger.

"Det er et fantastisk skulderklap, som vi er meget glade og stolte over at modtage. Men det er selvfølgelig i undervisningen, at vi får den største belønning, når vi kan se, at vores tilgang til eleverne er med til at motivere dem for naturfagene", siger Camilla Lynge på vegne af teamet i en pressemeddelelse.

"Undervisningen bliver mere meningsgivende, og vi bygger nogle forløb op, som eleverne elsker og lærer en masse matematik, fysik og teknik af. Derfor vil vi også med den del af prisen, som tilfalder skolen, købe mere Lego. Det bliver super fedt at finde ud af, hvordan vi kan blive ved med at fastholde deres interesse for naturfagene".

Artiklen fortsætter under banneret

Majken Grünfeld fra Sct. Mariæ Skole i Aalborg har fået vest-prisen. Hun bruger ikke mange bøger, men går i stedet på opdagelse i naturvidenskaben sammen med eleverne.

De 200.000 kroner til skolen skal bruges til udvikling af den naturfaglige undervisning - for eksempel til indkøb af udstyr eller efteruddannelse.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.457 andre er allerede tilmeldt