Uddannelsesvejledning
0   2

Nødbekendtgørelse: Ikke mere uddannelsesparathedsvurdering i 8. klasse

Fredag kom nødprøvebekendtgørelsen med de særlige regler for afgangseleverne i coronakrisen. 8.-klasseeleverne skal ikke uddannelsesparathedsvurderes, og i 9. klasse skal tilretninger af upv'en først ske i juni.

"Skal vi fortsat give eleverne en UPV d. 1. juni, selvom ministeriet nu opfordrer til at give de sidste standpunktskarakterer så sent i juni som muligt? Normalt ligger karaktergivningen før UPV'erne, således, at man blandt andet kan basere den enkelt UPV på karaktergennemsnittet i de bundne prøvefag. Skal man så at sige argumentere med nyt fortegn, eller har det dybest set ikke nogen betydning?" spurgte udskolingslærer Janus Neumann for nylig i sin blog på folkeskolen.dk:

Svaret kom fredag i nødbekendtgørelsens paragraf 18:

"Til brug for uddannelsesparathedsvurderingen for elever i 9. og 10. klasse ajourfører skolen senest den 10. juni 2020 ændringer i de personlige, sociale og/eller praksisfaglige forudsætninger i optagelse.dk. Skolen indberetter senest den 15. juni 2020 elevernes faglige forudsætninger i optagelse.dk"

I samme bekendtgørelse er det nu fastlagt, at sidste standpunktskarakterer, der i år også ophøjes til at erstatte prøvekarakteren i prøvefagene, skal gives senest 15. juni. Fem dage før skal skolen have indført evt. tilretninger af elevens udvikling på de øvrige områder, som indgår i uddannelsesparathedsvurderingen.

Artiklen fortsætter under banneret

For 8.-klassernes vedkommende bliver der ikke nogen anden uddannelsesparathedsvurdering i år. Efter sommerferien og inden 30. september skal skolelederen i samarbejde med kommunalbestyrelsen vurdere, om eleverne har brug en særlig målrettet skole- og vejledningsindsats.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
457 andre er allerede tilmeldt