Engelsk
0   12

Undersøgelse vil tage temperaturen på engelsk-faget

Engelsklærere på tværs af alle uddannelsestrin opfordres i de kommende uger til at deltage i en undersøgelse af engelskfaget. Og du kan være med.

Du har muligheden for at styrke engelskfaget ved at pege på de største udfordringer og fortælle, om du oplever et behov for faglig opkvalificering.

Professionshøjskolen VIA vil nemlig sammen med det Nationale Center for Fremmedsprog undersøge engelskfagets udfordringer og potentialer. 

De opfordrer derfor engelsklærere i grundskolen, på ungdomsuddannelserne, på læreruddannelsen og landets universiteter til at byde ind med blandt andet bud på, hvordan engelsk kan styrkes, og om de oplever at have behov for personlig opkvalificering.

Det fortæller lektor i engelsk og master i Dansk som Andetsprog på professionshøjskolen VIA Anja Bols Slåttvik.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi vil prøve at finde ud af, hvad engelsklærerne tænker om deres fag, og hvodan de ser fagets fremtid. Og så vil vi også gerne vide, om de kan se faget samarbejde mere med de andre fremmedsprog", siger hun. 

Har du styr på, hvad eleverne skal kunne?

Undersøgelsen spørger også ind til overgange i faget og brobygning mellem uddannelsestrinene. 

"Her spørger vi blandt andet til lærernes viden om de faglige og sproglige kompetencer, eleverne skal have opnået, hvis de skal bruge engelsk videre i uddannelsessystemet", fortæller Anja Bols Slåttvik.

Du finder undersøgelsen her. Der vil være åbent for deltagelse i omkring tre uger. 

Folkeskolen.dk/tyskfransk har tidligere skrevet om resultaterne fra en lignende behovsanalyse af tyskfaget, som Det Nationale Center for Fremmedsprog også var en del af. Ligesom der også laves en tilsvarende undersøgelse for fransk og spansk. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.597 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
891 andre er allerede tilmeldt