10. klasse
0   0

Fire kommuner vil rykke 10. klasse ud på erhvervsskolen

I løbet af året har det været muligt for kommunerne at søge om penge til at rykke 10. klasse ud på erhvervsskolerne. Det har kun fire valgt at gøre, viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Randers, Herning, Kalundborg og Norddjurs. Det er disse fire kommuner, der har søgt Styrelsen for Undervisning og Kvalitets præmieordning, der kan støtte kommunen i at rykke 10. klasse ud på erhvervsskolen. Det viser en opgørelse, som folkeskolen.dk har fået af styrelsen. 

Præmieordningen er en del af Folketingets aftale fra november 2018, der går under titlen 'Fra Folkeskolen til gaglært' og har som mål at øge antallet af elever, der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

FAKTA OM PRÆMIEORDNINGEN

I 2018 blev der afsat 45 millioner kroner til præmieordningen. I 2019 og 2020 skal der efter planen uddeles ti millioner kroner, mens tallet stiger til 12 millioner i 2021 og 2020. Den sidste million bruges på omkostningerne ved at administrere præmieordningen.

For at få del i præmieordningen skal kommuner og erhvervsskoler være enige om, at mindst halvdelen af uddannelsesaktiviteterne for eleverne i 10. klasse skal foregå på erhvervsskolen.

Søger kommunen og erhvervsskolen om at rykke under 50 elever ud på erhvervsskolen, kan de få op til en million til deling.

Søger de om at rykke mellem 50 og 100 elever kan de få 1,5 millioner, og hvis der er planer om at rykke over 100 elever, kan kommunen og erhvervsskolen få to millioner fra præmieordningen.

Her blev der blandt andet afsat 45 millioner kroner til præmieordningen, hvoraf kommunerne har kunnet søge om de første 10 millioner i 2019.

Nogle af kommunerne har dog tyvstartet. Det gælder blandt andet Herning Kommune, der i sommers kunne åbne dørene op for deres første 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole, hvor mere end 100 elever var klar til at starte.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt