Anmeldelse

Alleingelassen

Alleingelassen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For den 13-årige John og hans to mindre søskende er livet en barsk udfordring. Romanen sætter fokus på omsorgssvigt og de følger, det har for de tre børn. Den enlige mor er sammen med de tre børn flyttet til en ny by for at slippe væk fra gæld og mange andre familiemæssige problemer.

Fakta:

Titel: Alleingelassen

Forfatter: Thomas Fuchs

ISBN: 9788723907301

Pris: 111 kroner

Sider: 80 sider

Serie: Easy Readers

Type: Bog

Forlag: Alínea

Da moderen ikke er i stand til at drage omsorg for de tre børn, påtager John sig voksenrollen. Han forsøger på alle måder at skjule de hjemlige forhold og problemer. Da moderen bliver gravid med en ny mand og tilmed flytter sammen med ham og lader børnene alene tilbage i lejligheden, bliver udfordringen efter et stykke tid for stor for John. Til sidst kommer en veninde John til undsætning og beslutter at tage kontakt til myndighederne. John er meget imod det, da han er bange for, at de bliver anbragt på børnehjem. Romanens slutning er åben, hvilket giver læserne mulighed for selv at forestille sig børnenes fremtidige liv.

Grundstemningen i romanen er dyster og trist, men hovedpersonens overvejende optimistiske tilgang til "forsørgerrollen" lyser op i mørket.

For elever fra midten af 8. klasse vil romanen være velegnet, for ekempel i forbindelse med et temaarbejde om familieproblemer.