Anmeldelse

Sæt skrivespor til prøven

Hjælp til den nye prøve i dansk

Præcist, overskueligt, tydeligt og anskueligt er ord, jeg sidder tilbage med efter at have læst "Sæt skrivespor til prøven" igennem. Jeg kunne også bruge et mere tidsrigtigt udtryk: Eleverne bliver rigtig godt stilladseret med dette materiale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sæt skrivespor til prøven" er til elever i udskolingen. Materialet er delt i to dele. Første del giver et overblik over de forskellige genrer, eleverne kan møde til prøven, og de træk, der kendetegner dem. Her præsenteres en grafisk model over alle genrerne, som giver eleverne et rigtig godt afsæt til det videre arbejde.

Fakta:

Titel: Sæt skrivespor til prøven

Forfatter: Charlotte Rytter, Mette Teglers

Pris: 73,75

Sider: 39

Forlag: Dansklærerforeningen

I første del bliver eleverne også guidet i, hvordan de kan bruge nettet til prøven, og hvordan man laver en kildeliste. Der er tips til, hvordan eleverne varierer deres skrivning og sprog. Der er vurderingskriterier, så eleven kan se, hvad en tekst bliver vurderet ud fra, og en tjekliste, så eleven, efter at have skrevet sin tekst, kan tjekke, om alt er med.

I anden del af bogen sættes der fokus på den enkelte genre. Til hver genre er der en side, hvor eleven kan planlægge sin skrivning, godt hjulpet af stikord, som hører til den aktuelle genre.

Jeg vil anbefale "Sæt skrivespor til prøven". Materialet er skarpt og meget brugervenligt. Eleverne vil være klædt rigtig godt på til prøven efter at have arbejdet med dette.