Liberal Alliance foreslår på derers hjemmeside, at koblingsprocenten bliver hævet til 80 pct., så forældre får lettere ved selv at kunne vælge skole til deres børn.

Regeringsgrundlag: Friskolerne skal have flere penge af staten

Staten skal give flere penge til de frie skoler. Det har Liberal Alliance fået ind i det nye regeringsgrundlag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilskuddet til de frie grundskoler blev hævet i finansloven 2016 og igen 2017. Og nu skal privatskolerne have endnu flere penge fra staten, hvis det står til den nye VLAK-regering. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Regeringsgrundlag: 500 millioner til skoler

"De frie grundskoler er et alternativ til folkeskolen og udgør en vigtig del af det danske skolesystem. De er med til at skabe et mangfoldigt uddannelsessystem, hvor forældre kan vælge et skoletilbud med f.eks. et særligt pædagogisk eller værdimæssigt fokus, samtidig med at undervisningen skal stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen", står der således i regeringsgrundlaget. Og videre:

"Tilskuddet til de frie grundskoler er hævet på både finansloven for 2016 og efterfølgende finansloven for 2017. Regeringen ønsker at hæve tilskuddet yderligere".

"Regeringen vil derudover ved en målrettet forhøjelse af koblingsprocenten forbedre de frie grundskolers ressourcer til elever med særlige behov".

KL og forældrene: Friskolerne skal ikke belønnes for meget

 

LA-krav

 At det er et krav fra Liberal Alliance, der har sat sig igennem her, kan der ikke herske tvivl om. På partiets hjemmeside står der således:

 "Koblingsprocent til friskolerne hæves. Liberal Alliance fik ved finanslovsaftalen sidste år mindsket forældrenes egenbetaling for børn i frie grundskoler ved at den såkaldte koblingsprocent (dvs. det statslige tilskud til elever i fri- og privatskoler) blev hævet til 73 pct. Ved efterårets forhandlinger foreslår Liberal Alliance, at koblingsprocenten bliver hævet til 80 pct., så forældre får lettere ved selv at kunne vælge skole til deres børn".

Merete Riisager bliver ny undervisningsminister

 

Statens tilskud til de frie grundskoler blev allerede sat op på finansloven for 2016 til 73 procent. Og her i den nye finanslov for 2017 fik procenten endnu et nøk op, nemlig til 75 procent.

Begge finanslove blev indgået af V, LA, K og DF. Og nu er en yderligere forhøjelse af procenten altså skrevet ind i regeringsgrundlaget for VLAK-regeringen.

 

 

Læs mere

Se regeringsgrundlaget her