Anmeldelse

Lige nu er allerede i morgen

Smuk fortælling om nærhed og afstand

Lige nu er allerede i morgen, når det er lige efter midnat. Felicia stiller sit ur efter at have gået tur på kirkegården.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Felicia elsker matematik, og når hun ikke vil høre, hvad far siger, tæller hun tabeller. Der er 120 timer til, at hun skal besøge moren og søsteren Cille. Timerne, minutterne er en afstand imellem dem. Hun kan også lide ord, ord som himmel. Hun ligger og tænker på ordene, inden hun skal sove. Læreren Bjarne ringer, Felicia kalder ham for ”Bøffen”. Hun har ikke afleveret de sidste to stile.

Fakta:

Titel: Lige nu er allerede i morgen

Forfatter: Ida-Marie Rendtorff

Pris: 180

Sider: 56

Forlag: Gyldendal

En dag starter en ny dreng i klassen, Peter fra Liverpool. ligesom der, hvor Beatles kommer fra. Peters far er handicappet og sidder i kørestol. De er flyttet ind i huset overfor, der har stået til salg i et år. Faren inviterer dem til cookies og kakao. Men Felicia gider slet ikke være sammen med Peter og hans familie.

Hun savner moren og bruger hendes pudder, der stadig står i skabet. Hun har revet billedet over af hele familien samlet: moren, faren, Cille og hende. Hun og Cille er adskilt. Felicia kommer fotografiet ind i et sølvhjerte, hun køber til søsteren. Moren kaldte dem for ”falske tvillinger", fordi der er et år imellem dem. Faren synes, hun skal have en ven, men hun vil ikke have en ven. Peter er bare irriterende - indtil den dag, hvor hans far er faldet, og hun tager med på hospitalet. Hun synes, det er synd, hvis han ikke har nogen at spille kort med, når han skal vente med faren.

Peter spørger, om hun vil med til Sverige, hvor de har en ødegård, og cykle i grusgraven. Felicia kender godt den følelse af at suse på en cykel og vil gerne med, men det er et dilemma for hende. For skal hun svigte søsteren på hendes fødselsdag? Hun har nemlig fødselsdag, samme dag som Peter skal til Sverige.

Ida-Marie Rendtorffs bog "Lige nu er allerede i morgen" er en smuk fortælling om at elske og at miste. Layoutet er virkelig lækkert, og der er fine sort-hvide illustrationer med collage og raster.