Skoleleder Camilla Hoffmann var begejstret for det royale besøg.

Mary og Amager-elever markerer børns rettigheder

I anledning af Børnekonventionens 25 års-dag besøgte H.K.H. Kronprinsesse Mary og Dansk Flygtningehjælps generaldirektør Anders Kamm i dag Løjtegårdsskolen på Amager. Eleverne på mellemtrinnet har haft tema om flygtningebørn op til jubilæet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mary er protektor for Dansk Flygtningehjælp, der sammen med skolen står for dagens arrangement. Kronprinsessen bliver ledsaget af skolens netop konstituerede leder, Camilla Hoffmann og Tårnby Kommunes skoleudvalgsformand, Allan Andersen.

Ventetid 

I en af skolens 4.-klasser sidder de og venter. Kronprinsessen er lige inde i en anden klasse, men om lidt kommer hun herind. Imens sidder eleverne, tre-fire ved hvert ord, og stiller hinanden spørgsmål fra de kort, klassen har lavet.

"Har alle børn ret til at gå i skole?", spørger en pige.

"Ja", svarer drengen på den anden side af bordet.

De har godt styr på det. Med udgangspunkt i undervisningsmaterialet "Børn har altid ret" har Løjtegårdsskolens mellemtrin lavet plancher over udbredelsen af børnearbejde, iscenesat et flygtningekøkken (et trankiasæt, som man kender det fra friluftsport) på gulvet og i det hele taget forberedt dagen.

25 år for børns rettigheder - sæt dem på skemaet

 

Entré

I vanlig elegant stil træder kronprinsessen ind ad døren. Fotoklik og blitzlys fylder lokalet, men eleverne lader sig ikke slå ud af det. 

To elever har fået til opgave at guide Mary rundt på skolen. Først tog de imod hende i skolegården med blomster, og nu går de sammen fra klasse til klasse og ser alt det, som elever og lærere sammen har forberedt.

På tavlen hænger et stort verdenskort, som eleverne har tegnet. Med små stykker pappapir i forskellige farver er der markeret, hvor udbredelsen af børnearbejde er størst.

"Er der nogle lande, der overrasker jer på listen?", spørger Mary.

"Ja, Nordkorea. Det vidste jeg ikke".

"Nej, det er et land, vi ikke ved meget om", siger Mary.

Halvanden time senere er det slut. Eleverne har set en rigtig prinsesse, og Mary er blevet klogere på flygtningebørns dagligdag.  

Tilfreds skoleleder

Skoleleder Camilla Hoffmann er begejstret for det royale besøg. 

"Vi er stolte og glade. Det har været helt fantastisk", siger hun.