Se hele regnskabet her http://folkeskolen.dk/redaktioneltaarsregnskab2014/index.htm

Folkeskolen 2013: Journalistisk årsregnskab

Læserne har skrevet mere end 17 kommentarer på folkeskolen.dk hver eneste dag året rundt i 2013, i alt over 6.000 styk blev det til. Mens journalisterne har skrevet seks historier om dagen. Folkeskolen har fremstillet et interaktivt redaktionelt regnskab med meget få tal. Her stilles 
redaktionen til regnskab for sejre, men også for bommerter, i året der gik.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan fører en redaktion regnskab over det journalistiske indhold, fra året der er gået? Et traditionelt regnskab er mægtigt godt til at vise, hvor mange penge der er gået ind, og hvor mange der er blevet brugt - men det siger ikke noget om indholdet. Og det er jo det, journalistik trods alt handler om.

Redaktionelt årsregnskab 2013

Derfor forsøger Folkeskolen sig i år som det første medie i Danmark med et redaktionelt regnskab. Med inspiration fra Norge, hvor aviserne Verdens Gang og Aftenposten allerede sidste år bragte redaktionelle regnskaber, har Folkeskolen i år udarbejdet et redaktionelt regnskab.

»Nyhedsstrømmen fejer gennem dagene og river alt med sig. Sejre, glæder, nederlag og kommentarer. Med regnskabet forsøger vi på redaktionen at stoppe op et øjeblik - se os selv og læserne i øjnene og være åbne omkring det journalistiske år - på godt og ondt«, siger chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen om regnskabet, som er interaktivt og kan klikkes frem på folkeskolen.dk

Ikke alene for skolens lærere blev konfliktåret 2013 helt ekstraordinært - også for Folkeskolens journalister ændrede konflikten verden. I de intense dage omkring lockouten skete der meget fra dag til dag. Det opdagede læserne, der i langt højere grad end normalt besøgte nyhedssitet folkeskolen.dk. Nyhedssiden fik knap fem millioner sidevisninger i 2013 - en stigning på 50 procent i forhold til 2012. Især op til og under lockouten var der mange besøgende. Klik ind på regnskabet og se både højdepunkter og bommerter!

Se hele det redaktionelle årsregnskab på folkeskolen.dk, hvor vi gerne hører om din holdning til redaktionens arbejde og bud på, hvor vi skal henad.