Målet er uafhængighed af DLF, siger skolelederformand Anders Balle

Skolelederne vil forhandle sig ud af DLF

Oplægget lød på, at Skolelederforeningen skal arbejde for ”størst mulig uafhængighed af DLF”. Men på dagens ekstraordinære repræsentantskabsmøde har skolelederne strammet op, så foreningens mål nu er ”uafhængighed af DLF”. Det skal dog ske ad forhandlingens vej.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er en turbulent tid lige nu, og vi vil fortsat bevæge os organisatorisk mod øget selvstændighed. Først og fremmest vil jeg dog opfordre foreningen og medlemmerne til at stå sammen i den videre proces. Desuden vil jeg stærkt opfordre til, at vi også fremadrettet går ad forhandlingsvejen, hvilket allerede har givet gode resultater", sagde skoleledernes formand Anders Balle i sin indledende tale til repræsentantskabet, skriver skolelederne.org

I den efterfølgende drøftelse af arbejdet for større uafhængighed endte også Anders Balle med at støtte den opstrammede formulering, hvor målet altså nu er "uafhængighed af DLF".

"Det er det, der er vores mål, men det er selvfølgelig også et spørgsmål om tålmodighed", siger Anders Balle. Drøftelserne af det videre arbejde mod en fremtidig organisering for lederne foregår i eftermiddag i DGI-Byen i København.

Lederne slipper for konfliktkontingent

Skolelederne vil ikke betale konfliktkontingent

På repræsentantskabsmødet kunne Anders Balle også fortælle de 100 fremmødte skoleledere, at skolelederne ikke personligt skal betale konfliktkontingent til Lærerforeningen, men at det er blevet ordnet, så Skolelederforeningen finansierer konfliktkontingentet på anden vis. Medlemmernes fagforeningskontingent forbliver altså uændret.

Opdateret kl. 15:58: Repræsentantskabet besluttede, at hovedbestyrelsen til det næste ordinære repræsentantskabsmøde i marts næste år skal fremlægge en tidsplan for vejen mod en selvstændig organisering, og der blev nedsat en analysegruppe, der skal stå for dette arbejde.

"Vi har brug for en fælles forståelse, konsensus, en fælles retning - en bred midterbane, hvor fløjene i foreningen kan samles...en form for en kulturel kollegial fælleskab," siger Anders Balle i en kommentar til de til skolelederne.org, "og den tror jeg vi har fået endnu stærkere i dag med disse fælles beslutninger".

Læs mere

Læs om repræsentantskabsmødet påskolelederne.org