Debat

Skattefinansieret tilsvining

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi skal have mest muligt ud af skattekronerne, har været et udsagn fra Corydon.

Nu er det lige, jeg spørger mig selv, om de sidste dages annoncer mod lærerne og Danmarks Lærerforening er noget særligt godt eksempel herpå.

Det hører ingen steder hjemme, at KL med skattekroner tilsviner en hel medarbejdergruppe.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Krigen vinder KL måske, men freden skabes ikke på den måde. Efter konflikten skulle hverdagen jo gerne komme til at fungere igen. Det er ikke min opfattelse, at medlemmerne denne gang blot stiller sig op og vender den anden kind til. Der skal mere end en almindelig undskyldning til, og det ligger ikke lige til KL. Man skaber ikke engagerede, begejstrede og ansvarsfulde lærere som fundament for en stærk folkeskole på ruinerne af en ødelæggende, meningsløs hetz og konflikt.

Den første uge i lockouten har været forrygende. Det er en yderst alvorlig situation, vi befinder os i, men det har bestemt ikke ødelagt medlemmernes humør, kreativitet og entusiasme. Ligegyldigt hvor man har befundet sig i landet, har billedet været det samme. Medlemmerne har bestemt sat deres præg på bybillederne, og tak for det. Overalt har befolkningen mødt lockoutede, der med rette har gjort opmærksom på den forstokkede måde, de er blevet angrebet på af fire gamle mænd, der bare lader sig styre af landets »godfather«.

På usmagelig vis sendte han først sms til SAS, og nu er turen så kommet til os. Heldigvis har landets befolkning, ikke mindst takket være jer medlemmers ildhu og engagement, fået øjnene op for dette absurde teater. Vi lever ikke i en diktaturstat.

Tak til jer for en kæmpe indsats. Det giver masse af energi langt ind i systemet.

Skuffelsen kan rettes flere steder hen. Jeg tror, vi er mange, der havde forventet en meget mere markant lederforening, der i stedet for at sidde i skyggen af de gamle mænd klart og tydeligt havde tilkendegivet deres behov i fremtidens skole. Helt fint med mere teamsamarbejde, mere tilstedeværelse - hvis det giver mening, mere ledelse og mere af al ting.

Vi har behov for en aftale - siger også I. Den får vi ikke på denne måde.

At vi sagtens kunne have brugt A08, er én ting, men vi har brug for en aftalestyring i skolen, det må også I, i klare og utvetydige udsagn, være med til at forklare KL. Det var en befrielse i sidste uge at læse skolelederen fra Skanderborgs indlæg. Der er mange af hans slags blandt vore ledere. Stå frem og lad os sammen skabe fremtidens skole. Det er der brug for. Vi må stå sammen og løfte opgaven. I KL har de ikke i sinde at sikre freden på skoleslagmarken. De er bare krigslystne.