Anmeldelse

360° / Skillevej

360° / Skillevej

Det er svært at finde på grunde til ikke at anvende disse materialer om færdsel. Kan varmt anbefales.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To gratis materialer fra Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Fakta:

Titel: 360° / Skillevej

Type: Internet

Forlag: Rådet for Sikker Trafik

"360°" er en interaktiv dokumentarfilm, som kommer hele vejen rundt om en ulykke. En ung mand kører "råddent" (tre mand på en tunet scooter) og mister et ben. Man kan ikke undgå at blive berørt, når man oplever den unge fyr, hans familie, vennen, kæresten, redderen og politimanden fortælle.

"Skillevej" lægger op til at arbejde med de sociale dynamikker, der påvirker unges trafikadfærd.

Begge er lavet til udskolingen, og de supplerer fint hinanden. "Skillevej" kan være et udmærket evalueringsværktøj i forlængelse af "360°". Her tages fat på begreber som ansvar og venskab, festvaner og trafikadfærd. De kan dog godt bruges hver for sig.

Materialerne kan fint indpasses i dansk og samfundsfag, ligesom det vil være oplagt at møde en "ambassadør" fra Rådet for Sikker Trafik. Ordet dækker over en ung, som har været involveret i en trafikulykke. Gå ind på "Sikker trafik LIVE" for at booke en ambassadør.

Lærervejledningen er meget grundig.

Det er svært at finde på grunde til ikke at anvende dette materiale i udskolingen eller på efterskoler. Hensigten med de to programmer kan ingen være uenig i, og det er grundigt gennemarbejdet.

Både "Skillevej" og "360°" formår at leve op til ministeriets krav om mere it i undervisningen.

Kan varmt anbefales.