Anmeldelse

Livet er, hvad man gør det til

– Kim Fupz Aakeson – et morsomt og tankevækkende forfatterskab

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er en løst tilknyttet fortsættelse af systemet »Tid til dansk«. Det er nærmere en brik til undervisningen i dansk på 7.-10. klassetrin end en del af et system i traditionel forstand.

Teksterne rammer lige ind i de unges verden. De fleste er let forståelige uden de store sproglige krumspring.

Opgaverne er meget pædagogiske. De er systematiske og rummer gode forslag til gennemgang af litteratur. Måske har de en tendens til at blive lidt for stereotype i deres forslag til organisering af undervisningen.

Men der er, ud over de opgaver, som direkte går på den enkelte tekst, gode opsamlende opgaver, hvor eleverne skal give en karakteristik af det typiske ved Kim Fupz Aakesons værker.

Bogen lægger op til diskussion af eksistentielle forhold i relation til historierne. Portrættet af forfatteren er både originalt og træffende. Både tekster, tegninger, selvportrættet og de direkte beskrivelser af forfatteren må give både lærere og elever en ubændig lyst til at gå i gang med hans forfatterskab.

Det tiltaler mig også, at der i forbindelse med biografien er en opfordring til, at eleverne skal skrive om deres fremtidsdrømme. Forfatterens værker og liv holdes stadig op mod elevernes eget liv og inspirerer dem til stillingtagen.

Bogen er meget velegnet til forfatterskabslæsning på 7.-10. klassetrin.