To ud af fem lejligheder går til LB-ansatte

Brandforsikring, LB, nye lejere, og i 40 procent af tilfældene bliver de lejet ud til medarbejdere. Dermed lejes der flere lejligheder ud til medlemmerne, fremhæver administrerende direktør Svend Emil Nielsen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Lærerstandens Brandforsikring er en virksomhed, som ligger centralt placeret i København. Vi er naturligvis interesserede i, at vores medarbejdere har bolig inden for en rimelig afstand fra arbejdspladsen, idet det forøger fleksibiliteten, for eksempel hvis det bliver nødvendigt at arbejde på skæve tidspunkter«, skriver Svend Emil Nielsen.

Det sker i en kommentar på LB's hjemmeside til Jyllands-Postens artikler i går og i dag om, at LB har en hemmelig venteliste til sine lejligheder.

»Desværre er mulighederne for at købe eller leje en bolig i København ikke særlige gunstige for specielt unge mennesker, og det er derfor vigtigt for os, at vi kan fastholde vores medarbejdere ved i påkommende tilfælde at kunne tilbyde dem en lejlighed. Flere medlemmer end medarbejdere har dog fået tildelt en lejlighed. Forholdet er cirka 60 procent lejligheder til medlemmerne eller disses børn og 40 procent til medarbejderne eller disses børn«, lyder direktørens opgørelse over fordelingen af lejligheder gennem

Ifølge Svend Emil Nielsen sker tildelingen af ledige lejligheder efter principper fastsat af bestyrelsen. Han oplyser dog kun, at de i korthed går ud på, at de udlejes til medarbejdere i Lærerstandens Brandforsikring, til bestyrelsesmedlemmer og delegerede i selskabet samt til medlemmer i Lærerstandens Brandforsikring. Hertil kommer, at disse gruppers børn også kan tildeles lejligheder.

»For specielt medarbejdernes vedkommende er det vigtigt for selskabet at kunne hjælpe disse, også hvis der opstår et akut behov for at skaffe en bolig.

Men ejendomsporteføljen er erhvervet med investering for øje, hvilket også giver sig udtryk i, at alle lejligheder udlejes til markedsleje«, skriver Svend Emil Nielsen.

Ejendomsporteføljen af private lejemål består hovedsagelig af cirka 420 mindre lejligheder og et begrænset antal større lejligheder. Derfor finder LB det ikke nødvendigt at annoncere med, at det er muligt at blive skrevet på en venteliste.

»Dette ville kun give mulighed for skuffede forventninger, og i øvrigt er ventelisten på nuværende tidspunkt på over 1.200 personer. Med hensyn til det begrænsede antal større lejligheder har vi i en række tilfælde haft vanskeligt ved at få dem udlejet på grund af huslejens størrelse - vi har i enkelte tilfælde måttet annoncere i aviser«

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Svend Emil Nielsen.