Anmeldelse
Samfundsfag, Geografi
Mellemøsthåndbogen
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Fakta om landene i Mellemøsten og Nordafrika
Redaktion: Martin Hvidt og Ivar Herlev Sørensen
399 sider, 328 kroner
Syddansk Universitetsforlag
E-post: press@forlag.sdu.dk
Fra Marokko i vest til Iran i øst og fra Yemen i syd til Tyrkiet og Irak i nord. I dette opslagsværk får du som underviser al den baggrundsviden, der er behov for - når der snakkes det moderne Mellemøsten i undervisningen.
22 forfattere fra det danske mellemøstmiljø har bidraget til indholdet. Først er der en række tematiske kapitler om generelle forhold og særlige aspekter ved regionen - såsom definition af regionen, religion, kulturer, olie, internet og ny teknologi. Derefter følger en omfattende beskrivelse af hvert enkelt land, hvor der gennem en lettilgængelig tekst illustreret med kort, tabeller og sort-hvide fotos gives en indføring i landets historie og en aktuel statusvurdering af landets politiske og økonomiske situation.
De statistiske oplysninger for hvert land er hovedsageligt skaffet fra Verdensbankens 'World Development Report' og 'World Development Indicators', og ajourførte og seneste tal kan således nemt hentes fra internettet. Palæstina og Vestsahara er også beskrevet, selv om de endnu ikke er anerkendte som stater.
Mellemøsten er på mange måder en inhomogen region med talrige folkeslag, sprog, politiske systemer, kulturer og religioner. Der er også stor forskel på, hvor langt den enkelte stat er nået i sin moderniseringsproces. Men uanset hvad, så lever befolkningen ikke i en anden tid, derimod lige netop i den samme tid som alle vi andre. Regionen er i stigende grad en del af den moderne og internationale verden - på godt og ondt.
Kaare Øster