"Der mangler tusindvis af ingeniører, it-specialister og naturvidenskabsfolk, og hvis ikke flere unge vælger en STEM-uddannelse, så vil Danmarkhalte bagefter i den internationale konkurrence, og når vi skal opfinde fremtidens grønne løsninger. I denæste år skal vi derfor intensivere indsatsen for at løfte kendskabet blandt forældrene, så de bedre kan vejlede deres børn, så vi kan få alle med", siger Christian Vintergaard.

Forældre kender ikke STEM-uddannelserne

Har du kendskab til, hvilke uddannelser, der er STEM-uddannelser, og hvor man kan læse dem? Slet ikke, lyder svaret fra 44 procent af forældrene i en ny undersøgelse fra Teknologipagten. Resultaterne tyder på, at forældrene har et stort underskud af viden om deres børns uddannelsesmuligheder, og Det giver anledning til bekymring hos Christian Vintergaard, direktør for Teknologipagten, som er et arbejder for at få flere til at vælge STEM-uddannelserne, dvs. uddannelser indenfor naturfag, teknologi og matematik.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pressemeddelelelse fra Teknologipagten