Socialdemokratiet vil have buste af Ritt Bjerregaard ved Københavns Rådhus

Som den første kvinde skal den tidligere overborgmester og undervisningsminister Ritt Bjerregaard hædres med en buste på Københavns Rådhus. Det mener Socialdemokratiet med Sophie Hæstorp Andersen i spidsen.

Ritt Bjerregaard skal slutte sig til H.C. Andersen, Niels Bohr og stribevis af andre mænd og hyldes med en skulptur på Københavns Rådhus.

Som den første kvinde skal den tidligere overborgmester og minister Ritt Bjerregaard nemlig hædres med en buste på Københavns Rådhus.

Det forslag stiller Socialdemokratiet med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i spidsen, oplyser overborgmesteren til TV 2 Kosmopol.

- Ritt Bjerregaard blev født på Vesterbro. Hun gik i gymnasiet på Christianshavn. Hun tog sin læreruddannelse her. Hun var jo en repræsentant for København både i Folketinget og også internationalt som EU -kommissær. Og selvfølgelig også som den allerførste kvindelige overborgmester i København. Derfor bør hun have en buste her på Rådhuset, siger Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Kosmopol.

I forslaget lægges der op til buste, og i motivationen begrunder Socialdemokratiet forslaget med, at Ritt Bjerregaard har sat ”et væsentligt aftryk på København, på Danmark og på EU”.

Ritt Bjerregaard blev den første kvindelige overborgmester i Københavns Kommune, et embede hun bestred i en enkelt valgperiode fra 2006 til 2010. Hun døde i januar måned i en alder af 81 år efter flere års kræftsygdom.

- Lige siden har vi tænkt over, hvordan kunne vi både ære hendes minde for den kvinde, hun var. Hun var en kæmpe repræsentant for København. Og hun har jo også været med til at bane vejen for rigtig mange yngre kvinder. Også kvinder som mig selv, da jeg var ung og hun var medlem af Folketinget, siger Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Kosmopol.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil skulpturen af Ritt Bjerregaard være den første på Københavns Rådhus, der afbilleder en kvinde. Københavns Rådhus er allerede hjemsted for en række buster. I den store Rådhushal kan man finde fire buster, der forestiller Rådhusets arkitekt Martin Nyrop, billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, forfatteren H.C. Andersen samt atomfysikeren Niels Bohr.

Powered by Labrador CMS