Alle studerende får nøglekort til campuset, så de kan komme ind og bruge lokalerne om aftenen - fx streetbasketbanen på 5. sal.

Nye lækre lokaler skal tiltrække flere lærerstuderende

30. juni forlader de sidste studerende de gamle Zahle-bygninger, der har været rugekasse for nye lærere i over 150 år. Sammen med Blaagaard-KDAS' studerende rykker de til Campus Carlsberg, som skal huse 10.000 studerende. Rektor Laust Joen Jakobsen håber, det betyder flere nye ansøgere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Future classroom, klatrevæg, fitnessrum, streetbasket på 5. sal, fredagsbar og tagterrasser. Der er skruet på alle knapper for at gøre det nye Campus Carlsberg attraktivt for unge, der overvejer at søge ind på læreruddannelsen. Og den centrale placering i København skal også gøre sit.

"Vi havde en 25 procents stigning til den nye lokalitet ved seneste kvote 2-runde. Vi håber og tror på, at det er magien ved det nye campus, der virker. Og så vil vi gøre vores yderste for at leve op til det", fortæller rektor for professionshøjskolen UCC Laust Joen Jakobsen, mens han iført sikkerhedssko og -hjelm viser rundt mellem gravemaskinerne.

Læreruddannelsen har stor stigning i kvote 2-ansøgere

Bygningerne i Carlsbergbyen, som skal huse 10.000 studerende fra fire uddannelser, er godt på vej. Studerende fra lærer-, pædagog- tekstil- og tegnsprogstolkeuddannelsen flytter ind 5. september, og Laust Joen Jakobsen har høje forventninger til det nye campus.

"Når vi flytter ind, er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at lade professionshøjskolen blive alt det, man havde håbet, da man skabte konstruktionen. Meget af den synergieffekt mellem uddannelser, fagmiljøer og forskning, man havde håbet på, har jo været svært, fordi vi lå så spredt".

Plads til seminariestilen

Ideen om et nyt campus til UCC ligger helt tilbage i 2009. Dengang var professionshøjskolen spredt over 21 lokaliteter. I dag er de nede på 13. Og til september kommer de ned på tre - Campus Nordsjælland i Hillerød, en mindre afdeling på Bornholm, og så det nye Campus Carlsberg i København.

UCC planlægger læreruddannelse i Hillerød 

Hver uddannelse får sit eget område, hvor de kan skabe et studiemiljø og male væggene eller ommøblere så det passer til fx lærerstuderendes stil. Men der er også store arealer, hvor de fire uddannelsers studerende forhåbentlig kan få glæde af hinanden.

"Når der med reformen er kommet pædagoger ind i skolen, giver det jo meget mening, at de pædagog- og lærerstuderende lærer hinanden at kende og kan have et samarbejde allerede på uddannelsen. Men de skal også have hver deres område, så de kan bibeholde den særlige kultur, der har været på de forskellige seminarier", siger Laust Joen Jakobsen.

Campuset er skabt i et offentligt-privat samarbejde,  hvor UCC lejer sig ind med tilbagekøbsret om 30 år. Laust Joen Jakobsen understreger, at der ikke er gået én ekstra krone fra læreruddannelsens midler til bygninger. Projektet er udformet ud fra, at det ikke måtte blive dyrere. Men han forventer, at der kan spares på bygningsdrift, ledelse og administration ved at have det hele samlet. Zahles og Frøbel Seminariet er allerede solgt, og KDAS/Blaagaard er til salg.

14 undervisere må forlade læreruddannelsen i København 

Powered by Labrador CMS