Lærer- og efteruddannelse
0   1006

Læreruddannelsen har stor stigning i kvote 2-ansøgere

Næsten 20 procent flere har søgt ind på lærerstudiet i forhold til sidste år. Derved overgår ansøgertallet tallene fra 2011 og 2013. For andet år i træk er UC Lillebælt topscorer i stigning. Her har 41,8 procent flere søgt end sidste år. Formand for lærerstuderende kalder optaget for "en dejlig nyhed og et skridt i den rigtige retning".

Kl. 12:00 lukkede de videregående uddannelser for årets kvote 2-ansøgninger. Ansøgertallene er nu talt op, og det viser en markant stigning i antallet af ansøgere, som har læreruddannelsen som første prioritet. Da klokken slog 12 i eftermiddag havde 2.029 sat kryds ved læreruddannelsen som deres første prioritet. Det er en stigning på 19,4 i forhold til sidste år. Også når man kigger på det samlede antal ansøgninger til læreruddannelsen, er der en stor stigning at finde. 4.893 har i år søgt uddannelsen mod 4.193 ansøgere sidste år.   

Ansøgertallet overgår derved ansøgertallet fra 2011 og 2013, hvor der var henholdsvis 1.872 og 1.851, som havde læreruddannelsen som første prioritet den 15. marts. For at blive optaget på læreruddannelsen, skal de 2.029 ansøgere igennem den optagelsesprøve, som blev indført i 2013.

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for Lærerstuderende: I skridt i den rigtige retning 

Stigningen i ansøgertallet glæder formand for de lærerstuderende Christian Dalby.

"Først og fremmest bliver jeg glad for at se en stor stignng i ansøgertallet. Og det sker samtidig med, at en evaluering af optagelsessamtalerne igen i går viste, at samtalerne fungerer i forhold til at sænke frafaldet", lyder reaktionen fra formanden oven på meddelelsen om fremgangen af antallet af ansøgere.

Meddelelsen om stigning i antallet af ansøgere til læreruddannelsen kommer samme dag, som formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen skulle have haft foretræde i Folketingets børne- og undervisningsudvalg for at diskutere lærermanglen i folkeskolen. Foretrædet blev dog udskudt på ubestemt tid, fordi Folketingets debat og afstemning om kontanthjælpsloftet trak ud. Og formand for de lærerstuderende ser også fremgangen i det lys.

"Vi må huske på, at vi stadig står over for en udfordring med rekrutteringen og fastholdelse af lærere i folkeskolen, og at optaget på læreruddannelsen for år siden oplevede et voldsomt dyk. Men dagens tal er en dejlig nyhed og et skridt i den rigtige retning", siger Christians Dalby.

UC Lillebælt har igen højst fremgang

Læreruddannelserne på alle professionshøjskoler kan notere en betydelig fremgang i antallet af ansøgere. Sidste år kunne UC Lillebælt noteres for den største fremgang på 25 procent. Og i år har endnu flere ønsket at starte på UC Lillebælt, som i år kan pryde sig af en stigning i ansøgertal på 41,8 procent. UC Nordjylland står for den næststørste fremgang 27,6 procent, mens Metropol har den laveste fremgang på 8,1 procent. Procenterne skal dog ses i forhold til, at antallet af studerende er meget forskelligt på uddannelserne.

Samlet set har professionshøjskolernes uddannelser fået 59.364 ansøgninger gennem kvote 2, hvilket stort set er samme antal som sidste år. For personer med et karaktergennemsnit over 7, der giver direkte optagelse på læreruddannelsen, er der ansøgningsfrist den 5. juli.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ