Anmeldelse
Hjemkundskab
Den lille grønne kogebog
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
ISBN 87-90746-01-5
Af Henrik Jakobsen
64 sider, indbundet, 39,75 kroner
Forhandles hos boghandlere, grønthandlere og kiosker
Colibri
Bogen henvender sig til dem, der gerne vil spise mindre kød, fjerkræ og fisk, men mere af det sunde og grønne. Det er ikke en egentlig vegetarkogebog, men den sætter de friske grøntsager i fokus.
Opskrifterne er opdelt i årets måneder, og hver månedsoversigt oplister meget overskueligt månedens opskrifter med de relevante grøntsager. Bogen indeholder over 175 grønne retter og tilbehør. Der er afsnit om desserter, brød, sovse og salater. Husholdningsteknisk virker retterne enkle og overskuelige. Variationen i retterne spænder vidt fra folkeskolelærerens ratatouille til boghvedepandekager fra Bretagne.
Bag i bogen findes et lille spændende afsnit med moderne brødtyper: foccacia, madbrød, ciabatta, løgbrød og olivenbrød. Indholdsfortegnelsen er ordnet månedsvis, så det er let at finde rundt. En del opskrifter er smagsprøver fra 'Den store grønne kogebog' af samme forfatter.
Den lille grønne er den første kogebog i forlaget Colibris serie af minikogebøger. Bøgerne er fremstillet som de større kogebøger, trykt i fire farver, syet i ryggen og kraftigt kacheringsfolie som omslag.
De mange sjove retter gør den til en spændende undervisningsbog, og et gruppesæt af de kommende minikogebøger vil være ideel at have stående i køkkenet.
Birgit Østergaard