Gladsaxe Lærerforening: Skolebibliotekarerne står ikke alene
DLF's gladsaxekreds har forsøgt at få en kommunal aftale om opgaverne på det pædagogiske servicecenter. Det lykkedes ikke. Men skolebibliotekarerne står ikke alene, lover kredsformand Henrik Poulsen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Henrik Poulsen reagerer på en udtalelse, som skolebibliotekarerne i Gladsaxe udsendte i går. Skolebibliotekarerne føler, at DLF med den nye aftale svigter dem, og lader dem stå alene i forhandlingerne med skolerne.
Gladsaxe Lærerforening er i fuld gang med at forhandle en ny arbejdstidsaftale, siger Henrik Poulsen, og han forventer, at aftalen kommer til at gælde fra næste skoleår.
Selv om det ikke lykkedes kredsen at få en aftale om arbejdet på det pædagogiske servicecenter, er kredsen i forhandlingen med forvaltningen og skoleledere blevet enige om, at ledere, skolebibliotekarer og tillidsrepræsentant skal forsøge at indgå akkorder for arbejdet på det pædagogiske servicecenter.
"Foreningen er repræsenteret lokalt ved tillidsrepræsentanten, fordi det er hensigten, at der skal indgås akkordaftale mellem tillidsrepræsentant og skoleleder. Så skolebibliotekarerne står bestemt ikke alene", siger Henrik Poulsen.
FAKTA:
Sådan er formuleringen om arbejdet ved det pædagogiske servicecenter i den del af en ny arbejdstidsaftale, som Gladsaxe Lærerforening og Gladsaxe kommune er blevet enige om:
"Skoleleder, skolebibliotekarerne og TR drøfter opgaverne på det pædagogiske servicecenter med henblik på, at der indgås en akkordaftale for arbejdet omfattende: åbningstid, administration (herunder DES), samarbejdstid med skolebibliotekarer, med øvrige kolleger og ledelsen, bogmøder, internatkursus, udviklingsaktiviteter, forberedelse og faglig fordybelse"