Danmark og Frankrig indgår aftale om et større sprogsamarbejde

Mandag underskrev undervisningsminister Merete Riisager en aftale med hendes franske modstykke Jean-Michel Blanquer. Aftalen skal styrke det sproglige og uddannelsesmæssige samarbejde mellem Frankrig og Danmark og er et bidrag til regeringens sprogstrategi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aftalen går blandt andet ud på, at de to lande fremover skal gøre mere for at udveksle erfaringer og sikre mobilitet blandt elever og lærere i de to landes uddannelsessystemer.

"Vi ser meget på os selv i Danmark - danske forhold, danske kvaliteter, danske rettigheder. Men vi må aldrig glemme at have udsyn mod resten af verdenen. Det skal vi give videre til vores børn og unge. De skal forstå værdien i at bliver klog på andre kulturer og eksempelvis læse fransk litteratur på fransk. Det skal den her aftale være med til at føre ud i livet," siger undervisningsministeren i en pressemeddelelse.

"I Frankrig sætter vi stor pris den nye bilaterale aftale, der skal styrke samarbejdet mellem vores undervisningssystemer. Den er et godt bidrag til de aktiviteter, der allerede nu understøtter mobilitetsaktiviteter i regi af Erasmus+. Som franskmand, men også som europæer, er jeg særlig tilfreds med, at vores hensigtserklæring viser en fælles vilje til at intensivere samarbejdet mellem vores skoler og vores lærere og på den måde styrke franskundervisningen i Danmark," siger Frankrigs undervisningsminister Jean-Michel Blanquer.

Ifølge pressemeddelelsen er aftalen med Frankrig første skridt til at styrke unges udsyn og mobilitet til europæiske lande, og det er planen, at der skal laves lignende aftaler med lande som Spanien og Tyskland.

Læs mere

Læs hele pressemeddelelsen her