Skolepatruljerne har eksisteret siden 1949. Her ses Uffe Ellemann Jensen længst til højre fra 1956.

Skolepatruljerne får nye sikrere uniformer

20.000 børn møder frivilligt 20 min før deres kammerater og hjælper dem i trafikken. Det er populært at være i skolepatrulje. Men børnene har problemer med, at gående og cyklister ikke holder tilbage. Så i denne uge får de nye, mere synlige uniformer

Publiceret Senest opdateret
De nye uniformer opfylder elevernes ønsker om mere synlighed både med reflekser og tekst

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"At være skolepatrulje er et stort arbejde, men også sjovt og meningsfyldt fordi vi hjælper alle over vejen og giver sikkerhed til dem. Det er bare ikke alle, der overholder reglerne, og det kan have stor betydning ikke at få den respekt, vi skal have som skolepatrulje", siger Anna Lund Kjerulff fra 6. klasse på Byskolen i Svendborg.

Nye uniformer gør patruljerne tydeligere

Skolepatruljerne har gennem flere år ønsket sig nye uniformer, som klarer signalerede skolepatrulje. Derfor har TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik nu fået udviklet nye uniformer, som blandet andet er mere reflekterende end de gamle. Det står også tydeligt på uniformen, at dette er en skolepatrulje, så bilister og andre ved, at her er der mange små børn, der krydser vejen.

Uniformerne bliver i denne uge uddelt af politiet på 835 skoler over hele landet.

"Skolepatruljerne er en uvurderlig hjælp for politiet og vejmyndighederne. Det er mit håb, at den nye skolepatrulje-uniform vil gøre eleverne mere synlige, og at flere forældre forstår, at skolepatruljen sikrer skolevejen så effektivt, at børnene selv kan gå eller cykle til og fra skolen", siger Kristian Thomsen, vicepolitiinspektør og leder af Færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi.

Der er skolepatruljer på cirka halvdelen af landets skoler, og en undersøgelse viser, at langt de fleste skoler har meget let ved at få elever med i patruljerne.