Anmeldelse

Filmbyen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kunne frygte, at en 300 sider lang beretning om Filmbyen og dens indbyggere i Avedøre ville være en lidt indspist og halvtør affære henvendt til en meget snæver målgruppe. Men "Filmbyen" er tværtom en levende og interessant fortælling om et vigtigt kapitel i dansk filmhistorie, som enhver filminteresseret lærer vil have en faglig interesse i at læse.

Fakta:

Titel: Filmbyen

Forfatter: Thomas Vilhelm

ISBN: 978-87-7731-274-8

Pris: 249 kroner

Sider: 304 sider

Type: Bog

Forlag: Ekstra Bladet

Produktionsselskabet Zentropa, Peter Aalbæks og Lars von Triers mangehovedede barn, har på alle måder været en væsentlig drivkraft gennem 25 år, og deres banebrydende succesformular tager udgangspunkt i den såkaldte treenighed mellem producer, instruktør og manuskriptforfatter. Dette spændingsfelt er omdrejningspunktet i Filmbyens succesrige historie, og bogens forfatter Thomas Vilhelm kommer godt og grundigt omkring indre og ydre konflikter i Zentropa og Nimbus Film.

Som filmfaglig læsning giver bogen interessante oplysninger om personerne og forløbene bag de mange danske succesfilm, der er skabt i Avedøre. "Dancer in the Dark", "Italiensk for begyndere", "Dear Wendy", "Efter brylluppet" og mange, mange flere.

Et uomgængeligt og underholdende værk til forståelse og indsigt i dansk filmkultur gennem de seneste 25 år. Læs bogen, se filmene!