Anmeldelse

Buddhisme

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Faglige læseletbøger har gode kår i øjeblikket, da der er kommet et øget fokus på faglig læsning i skolen. Og hertil er der kun at tilføje, at det er dejligt, at der er forfattere, der forstår at skrive sprogligt gode bøger med et godt fagligt indhold, som børn i de små klasser selv kan læse.

Buddhisme er en af verdens største religioner, men alligevel er det en religion, som er meget usynlig i Danmark. Det er i alt fald ikke så tit, at børn i de små klasser møder mennesker med en buddhistisk tro og levevis. Og måske er det netop bogens svage punkt; at det ligger langt fra noget, som børn i alderen 7-11 år kan nikke genkendende til fra deres hverdag. Ellers er det en god bog med en masse gode farveillustrationer, der uden tvivl vil hjælpe den unge læser til at forstå de svære fagbegreber, der er i bogen. Indholdet centrerer sig mest om Buddhas liv og lære, hellige bygninger, fester og helligdage. Altså den ydre side af religionen, hvilket er en god prioritering af det faglige stof.

Til læreren er der opgaver til den faglige læsning, som kan hentes på forlagets hjemmeside, hvilket er en stor hjælp i det daglige undervisningsarbejde. Konkluderende kan man sige, at læseværdien og læsbarheden helt klart går op i en højere enhed, og lad os blot håbe, at der kommer endnu flere bøger i samme serie.