Anmeldelse

Vores eget MPG

Vores eget MGP

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det ligger implicit i titlen, hvad der er ærindet i denne bog. Det handler "om at skabe musik og om at skabe musik, som er ens egen - om at udtrykke sig og om at være sammen om det, man gør - for det er dét, vi synes, der er vigtigt ved musik", skriver forfatterne i indledningen. Så på trods af titlens henvisning til MGP handler det om meget mere end at blive stjerne, hvilket efter min mening er en både vigtig og sympatisk pointe.

Fakta:

Titel: Vores eget MGP

Forfatter: Elisabeth Gjerluff Nielsen, Rose Gjerluff Nyholm

ISBN: 9788711429242

Pris: 150 kroner

Sider: 72 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Forfatterne siger selv, at der ikke findes opskrifter på at skrive sange og på at lave musik, men de får alligevel på deres egen ærlige og autentiske måde både fortalt om personlige erfaringer og refereret til interview med andre, som fortæller om, hvordan de har gjort. For eksempel har de et herligt interview med Johan Sarauw, hvor han fortæller om, at han giver sig selv opgaver med regler, hvor han eksempelvis kun må bruge de sorte tangenter, og om hvordan han forestiller sig alle mulige ting; hvis jeg var et æble, hvordan ville jeg så lyde?

Et af de gode råd, forfatterne giver, er en opfordring til at eksperimentere med og lære sig at spille på forskellige instrumenter, og de har ideer til, hvordan man som barn eller ung selv kan gribe det an, så det virker overkommeligt.

Jeg ser ikke bogen som et egentligt undervisningsmateriale, men for en praktisk musisk lærer og for lærere, der er optaget af æstetiske læreprocesser, er der masser af ideer og inspiration at hente, og for de elever, der er interesserede i at lave musik, er bogen et oplagt emne.

De mange illustrationer og fotos, layoutet og det ligefremme sprog gør den letfordøjelig og både sjov og seriøs, men på ingen måde overfladisk. Bogen er på én gang både dyb og vis, let og frisk, underholdende og lærerig.