Jørgen Oluf Jørgensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 17. oktober døde forhenværende skoleinspektør Jørgen Oluf Jørgensen, 79 år, på Thisted Sygehus uden nogen forudgående sygdomsperiode.

Jørgen Oluf Jørgensen kom til Hurup Thy fra Sorø i 1959 som bestyrer for Hurup private Realskole. Da denne i 1964 blev købt af kommunen, blev han udnævnt til skoleinspektør på Hurup Skole og fik til opgave at smelte to skoler sammen - eller rettere at opbygge et lærerkollegium bestående af lærere fra to skoler plus et hold nyankomne lærere. Denne opgave løste han på bedste måde takket være sin menneskelighed og det gode humør, han var i besiddelse af.

På anden vis blev det også nogle travle år, idet der skulle bygges en ny skole. Byggeperioden kom til at vare i alt 11 år, så der var nok at se til. Jørgen Oluf Jørgensen havde også overskud til at være med i menighedsråd og i den gruppe, der stod bag rejsningen af en ny idrætshal og et svømmebad.

Han var en repræsentant for den gamle skole af lærere, der var bredt orienteret, velfunderet i skolens fag, en polyhistor, man med udbytte kunne drøfte mange forskellige emner med. Han var altid den, der gik foran, når noget nyt skulle iværksættes, energisk, vital og ivrig; men i travlheden glemte han ikke medmenneskeligheden, forståelsen for den enkelte elev. Da han blev pensioneret, var det også hans råd til kollegerne at huske at vise nænsomhed over for børnene.

Som pensionist fik Jørgen Oluf Jørgensen mange gode år, hvor han stadig havde kontakt med sin gamle skole. Vi er mange gamle elever og kolleger, der vil mindes Jørgen Oluf Jørgensen med taknemmelighed.

Jørgen J. Krogh