Anmeldelse

Sjov med hænder

- En klippe/klistrebog for hele familien

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En charmerende idebog, som kan anvendes helt fra skolebegyndelsen, eller så snart barnet kan klippe efter en streg. Der bydes på en righoldig samling af dyr, planter og årstidsbestemte ting, som kan hænges op til pynt eller spilles teater med.

Men hvor kommer nu hænder ind i billedet? Jo, det drejer sig i al sin enkelhed om, at børnene tegner aftryk af deres hånd, klipper den ud i indtil mange eksemplarer og bruger disse til at danne fjer på en påfugl, blade på en erantis, luffer på en sæl, stråler på en sol, ja kort sagt udviser kreativitet, hvis de selv får lov at eksperimentere med udtrykket.

Foruden de kreative eksperimenter er det fint at arbejde med at udvikle motorikken ved både at tegne og klippe. I bogen lægges der da også op til at arbejde med store og enkle former, så man ikke lider nederlag på små figurer, som finmotorikken ikke rækker til.

Som øjne på figurerne foreslår forfatteren færdigkøbte rulleøjne. Der findes også modeller til øjne bagest i bogen. Men der er jo også den mulighed, at eleverne sammen finder ud af, hvor forskellige øjne kan se ud, og så selv tegner dem. Det vil garanteret give et meget mere levende udtryk.

Til sidst i bogen er en ide til anvendelse af krympeplast. Her kan hånden så bruges som pynt i en nøglering eller som pynt på et kort. Eller hvad mon eleverne kunne finde på, hvis man spurgte dem?